Ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, primit în spațiul UE
Ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, primit în spațiul UE

Ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, a primit autorizația de a trece prin spațiul aerian bulgar pentru a participa la o reuniune ministerială a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) din Macedonia de Nord. Autorizația este temporară și este acordată ca o excepție la regimul de sancțiuni al Uniunii Europene împotriva sa și Rusiei.

Anunțul a fost făcut de Ministerul bulgar al Afacerilor Externe, confirmând astfel că Bulgaria a acordat permisiunea pentru survolul diplomatic al spațiului său aerian pentru Lavrov. Ministrul rus a menționat anterior că va participa la evenimentul OSCE dacă Bulgaria îi va autoriza intrarea în spațiul aerian.

Autorizaţia de survol diplomatic este de natură temporară (…) şi se încadrează în excepţii de la regimul de sancţiuni al Uniunii Europene împotriva lui”, a transmis ministerul bulgar al Afacerilor Externe, potrivit B1TV.

Lavrov a menționat și că există cereri de întâlniri din partea unor reprezentanți occidentali, fără a specifica numele țărilor implicate. Cu toate acestea, Rusia a informat că nu va avea loc o întrevedere între Lavrov și secretarul de stat american, Antony Blinken, în cadrul evenimentului din Macedonia de Nord.

Există deja mai multe cereri de întrevederi – inclusiv din partea reprezentanților occidentali”, spunea ministrul rus al afacerilor externe, fără să menționeze numele țărilor.

Totuși, Rusia preciza luni că nu va avea loc o întrevedere între Serghei Lavrov și omologul său american, Antony Blinken.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *