Polițiștii protestează față de impunerea certificatului verde și nu vor participa la parada de 1 decembrie. Cel puțin sindicaliștii din poliția județului Constanța au anunțat că recurg la această modalitate de protest.

De Ziua Națională, reprezentanții MAI din Constanța nu vor participa la paradă. Anunțul a fost făcut de către Vasile Zelca, președinte al SNPPC Constanța (Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual).

Reprezentanții polițiștilor din Constanța au precizat că nu vor mărșălui pentru politicieni, din moment ce publicul general, cetățenii, au interzis la eveniment.

„Recomandăm membrilor și nu numai să refuze participarea la o eventuală paradă organizată cu prilejul zilei de 1 Decembrie! Polițiștii nu defilează pentru a gira politicienii aflați vremelnic sau chiar întâmplâtor la conducere!

Atâta timp cât, la defilare, poporul nu este admis ca spectactor, ci numai politicianul, acea defilare se transformă în… odă adusă conducătorului mult iubit! Polițiștii au jurat credință României și Constituției, nu politicienilor!”, a declarat Vasile Zelca, potrivit TomisNews, preluat de B1TV.

Polițiștii protestează față de impunerea certificatului verde. Săptămâna trecută, Federația Sindicatelor Polițiștilor din România a depus plângeri la ICCJ și la Avocatul Poporului, prin care contestă implementarea certificatului verde, prin care „a fost generată segregarea populației prin discriminarea clienților unităților comerciale publice”.

„Demersurile care se întreprind pentru trecerea și aprobarea ‘certificatului verde’ divizează instituțiile și autoritățile romane, inclusiv Parlamentul României, fapt ce conduce la disoluția statului de drept.

În conformitate cu Legea de organizare și funcționare nr. 218/2002, Poliția Română apară viață, integritatea corporala și libertatea persoanelor, proprietatea privata și publica, celelalte drepturi și interese legitime ale cetățenilor și ale comunității.

Fata de situația creata, Federația Sindicatelor Democratice a Polițiștilor din Romania ‘Alexandru Ioan Cuza’ afirmă că divizarea Poliției Române, ca instituție a statului de drept, pe criterii de vaccinare / non-vaccinare constituie un risc major pentru siguranța națională”, au transmis polițiștii în plângeri.

De asemenea, polițiștii au precizat că nu sunt de acord cu vaccinarea obligatorie și au denunțat faptul că certificatul verde nu respectă confidențialitatea datelor personale ale cetățenilor.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *