Prefectul Toni Greblă anunță analize ale calități apei lacurilor din București. Prefectul vrea să afle cât de poluate sunt acestea, pornind de la situația lacului Herăstrău.

Verificările calității apei lacurilor anunțate de prefectul Toni Greblă vor începe de luni, a declarat acesta la B1TV.

Întrebat din ce motiv arată lacul Herăstrău atât de rău în această perioadă, oficialul a afirmat: „Acum, dacă ne referim la zona de alge care este în estul lacului, acest fenomen este absolut normal. El este datorat căldurii excesive din această vară, iar anumite lacuri în perioadă de caniculă creează acel fenomen numit «înflorirea algelor»”.

Anul trecut am avut pe lacul Tei, acum avem pe Herăstru. În câteva zile, după ce canicula se va fi sfârșit, acest aspect al lacului, al unei părți a lacului, va reveni la normal”, a adăugat Toni Greblă.

Prefectul Toni Greblă a lămurit și îngrijorarea publică cum că peștii morți și starea lacului Herăstrău ar putea deveni un pericol de sănătate: „Nu, din ce mi-au spus specialiștii care administrează lacul și cei de la mediu, este un fenomen natural, se petrece adesea în anumite lacuri și nu influențează viața peștilor, și nu are nimic dăunător sau periculos în el”.

În cursul săptămânii viitoare, vom demara o verificare cu privire la calitatea apei în lacurile bucureștene, cu toate cele ce decurg de aici – sau, mai bine zis, cu identificarea unor cauze care ar putea contribui la un aspect, uneori și în anumite părți ale lacurilor, relativ neplăcut”, a promis Toni Greblă.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *