Prețul aurului a ajuns la un nou record. Ce a produs ascensiunea abruptă într-o perioadă de incertitudine
Prețul aurului a ajuns la un nou record. Ce a produs ascensiunea abruptă într-o perioadă de incertitudine

Prețul aurului a depășit joi, pentru prima dată, pragul de 2.200 de dolari pe uncie, în urma anunțului Rezervei Federale americane că sunt prevăzute mai multe reduceri de dobândă în acest an.

Acest lucru sugerează că oficialii Fed nu sunt îngrijorați de recenta creștere a inflației, conform Bloomberg.

La Bursa de la Singapore, prețul spot al aurului a crescut cu 1,6%, ajungând la 2.220,89 dolari pe uncie, pentru ca ulterior să coboare la 2.202,31 dolari în jurul orei 7:15 a.m, transmite publicația ziare.com.

În paralel, bursele asiatice și Bursa de la New York au înregistrat noi creșteri, iar dolarul american s-a depreciat, după ce Fed a confirmat perspectivele pentru trei reduceri de dobândă, fiecare de câte un sfert de punct, în acest an.

De la mijlocul lunii februarie până în prezent, prețul aurului a crescut cu aproximativ 12%, în contextul așteptărilor legate de o politică monetară americană mai relaxată. Acest mediu, care în mod normal duce la deprecierea dolarului, generează un interes crescut pentru aur ca valoare de refugiu, în special în contextul accentuării riscurilor geopolitice.

Reducerile de dobândă din partea Fed sunt favorabile metalului galben, care nu aduce venituri investitorilor, dar face mai puțin atractive alte plasamente.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *