Prețurile exorbitante de pe litoralul românesc, comparabile cu cele din stațiunile exclusiviste de pe Coasta de Azur, au stârnit nemulțumirea turiștilor în mediul online.

Cristian Pitulice, consultant în turism, a subliniat într-o intervenție în emisiunea News Pass de la B1TV că românii plătesc acum și 200 de lei pe zi pentru un șezlong. Consultantul a atras atenția că litoralul românesc se află într-o situație de colaps din cauza acestor prețuri exagerate:

Cristian Pitulice: „Situația este alarmantă și ne-a depășit deja. În Mamaia, există situații în care un șezlong costă aproximativ 40 de euro pe zi. Ajungem la 200 de lei pe zi pentru un șezlong. În Italia, rar se întâmplă să plătești mai mult de 25 de euro pentru un șezlong. Probabil că în zonele foarte aglomerate avem astfel de situații. În acest moment, litoralul românesc se apropie de un colaps pentru că cei de acolo nu au învățat nicio lecție din dezastrul prin care au trecut anul trecut. A fost cel mai slab an pentru turismul românesc de pe litoral, cu excepția perioadei pandemiei. Cu siguranță, 2023 va fi și mai rău. Litoralul românesc va fi predominant gol. Hotelierii sau asociațiile turistice de pe litoral încep deja să mintă.

Anunță o rată de ocupare de 70% în timp ce de fapt este de doar 30%. Aceasta este o încercare disperată de a ascunde dezastrul, de a arăta că litoralul este în regulă și că vin turiștii și se simt bine acolo. Însă turiștii care ajung pe litoral și postează fotografii pe rețelele de socializare arată stațiunile goale și un grad de ocupare al șezlongurilor de plajă de 20%-25%. Suntem deja în plin sezon turistic, copiii sunt în vacanță. Oamenii se îndreaptă către orice altă destinație posibilă în afară de litoralul românesc. Românii aleg Italia, Spania, Cipru, Franța, oriunde pot merge. Raportul calitate-preț este mai bun decât la noi. Câteva hoteluri care își fac treaba nu pot trage întreaga noastră ciudățenie, litoralul românesc.”

Consultantul în turism a mai adăugat că, deși există restaurante cu prețuri decente, situații anormale apar în Mamaia și Năvodari:

Acestea sunt expresia lăcomiei și a disperării, deoarece acolo se practică deja jefuirea turiștilor. Acești oameni s-au umplut deja de bani și asta este tot. Pe litoral încă există destule restaurante și baruri cu tarife decente, în principal în partea de sud a litoralului. Dar există câteva locuri, mai ales în Mamaia și Năvodari, unde lucrurile sunt de-a dreptul exagerate.”

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *