Primarul din Odorheiu Secuiesc
Primarul din Odorheiu Secuiesc

Primarul din Odorheiu Secuiesc, Galfi Arpad, este acuzat de abuz în serviciu. Procurorii DNA i-au deschis un dosar cu privire la încheierea unor contracte cu un cabinet de avocatură care să reprezinte instituția.

Primarul din Odorheiu Secuiesc este acuzat de procurori că a semnat ilegal cinci contracte de asistență cu un cabinet de avocatură care să apere în instanță Primăria, deși instituția avea deja un juriști, transmite B1TV.

Edilul Galfi Arpad ar fi semnat cinci contracte de asistență juridică în 2019 cu Cabinetul individual de avocatură Moldovan-Horvath Istvan, prejudiciul stabilit de procurorii DNA Târgu-Mureș fiind de 5.000 de lei în cazul fiecărui contract.

Fata rănită grav la internat a murit

Informația a fost făcută publică în contextul în care eleva aflată în comă după prăbuşirea parţială a clădirii internatului Liceului Teoretic Tamási Áron de la Odorheiu Secuiesc a decedat, marţi la Târgu Mureş.

Acesta este cel de-al doilea deces înregistrat în urma prăbuşirii construcţiei internatului de la Odorheiu Secuiesc. Un băiat care ar fi împlinit în decembrie 18 ani a murit imediat după ce a fost scos dintre dărâmături.

Administratorul societăţii care realiza lucrările la clădirea internatului e urmărit penal pentru trei infracţiuni: una prevăzută în legea specială, Legea 10/1995 privind calitatea în construcţii, respectiv infracţiunea prevăzută de art. 35 alineatele 1 şi 3, şi două infracţiuni, de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *