Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a vorbit deschis despre bugetul alocat campaniei sale pentru un nou mandat la conducerea Primăriei Municipiului București.

„În pre-campanie, bugetul este aproximativ 2,1 milioane lei, asta înseamnă puțin peste 400.000 de euro, din care 100.000 au venit de la USR și restul din donații de la 3.000 de persoane”, a dezvăluit edilul într-un interviu B1TV.

Costurile nu se opresc aici, Nicușor Dan apelând și la împrumuturi personale și bancare pentru a acoperi cheltuielile electorale. „Acum, în campanie, o să mă împrumut și m-am împrumutat deja de la bancă de o parte din sumă. Suma maximă pe care pot să o cheltui, conform legii, e 660.000 de lei. O să mă împrumut de la mai multe persoane de întreaga sumă”, a explicat primarul.

Totodată, Nicușor Dan a precizat că „pentru că voi face probabil mai mult de 3% la alegeri, statul îmi va rambursa, așa cum mi-a rambursat și acum patru ani” o parte din costurile campaniei, conform normelor electorale în vigoare.

În cadrul aceluiași interviu, primarul Capitalei a abordat și subiecte legate de dezvoltarea urbană a Bucureștiului.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *