Primul caz de gripă din acest sezon a fost anunțat joi 11 noiembrie
Primul caz de gripă din acest sezon a fost anunțat joi 11 noiembrie

Primul caz de gripă din acest sezon a fost anunțat joi 11 noiembrie, de secretarul de stat Andrei Baciu. Este, cel puțin primul caz de gripă între miile cazuri zilnice de COVID.

„Astăzi avem primul caz diagnosticat cu gripă din acest sezon”, a spus Baciu, joi seară, la Digi24.

Secretarul de stat a precizat că este vorba despre un bărbat în vârstă de 30 de ani din București. S-au făcut un test pentru depistarea infecției cu coronavirus și unul pentru gripă. Primul a ieșit negativ, iar al doilea pozitiv.

„Deci e primul caz din sezonul acesta. Am avut şi anul trecut. Nu am avut o creştere semnificativă, pentru că aceleaşi măsuri pe care le aplicăm împotriva coronavirusului funcţionează şi împotriva gripei”, a explicat secretarul de stat Andrei Baciu.

În ce privește pandemia de coronavirus, perspectivele nu sunt deloc optimiste, în ciuda numărului în scădere de infectări zilnic raportate. Asta pentru că rata de vaccinare în rândul persoanelor peste 12 ani este de doar 43% spun responsabilii din sănătate.

În acest context, Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, avertizează că numărul de cazuri va începe iar să crească în circa două săptămâni.

Medicul a mai spus că „suntem ca într-un război”, dar avem și noi o armă: vaccinul.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *