Proiectul de lege pentru anularea amenzilor a fost întocmit de ALDE și trimis partidelor pentru negocieri
Proiectul de lege pentru anularea amenzilor a fost întocmit de ALDE și trimis partidelor pentru negocieri

Proiectul de lege pentru anularea amenzilor a fost întocmit de reprezentanți ALDE și trimis partidelor politice, pentru negocieri. Acesta prevede anularea automată a tuturor amenzilor emise în timpul stării de urgență, pentru ca persoanele amendate să nu mai fie nevoite să se adreseze individual instanțelor de judecată.

„Decizia CCR a desființat amenzile abuzive aplicate românilor. În consecință, pentru a nu bloca instanțele de judecată, dar și pentru a veni în sprijinul românilor care au fost amendați în mod abuziv, am înaintat spre consultare și altor partide parlamentare proiectul de lege conceput de specialiștii ALDE, PSD și Pro România, proiect care prevede anularea amenzilor date de către autorități în baza ordonanțelor militare”, a transmis liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu, potrivit Digi24.

Tăriceanu susține că acest proiect nu va determina Poliția să dea alte amenzi pe viitor.

„Nu e un proiect care îi penalizează pe cei care au respectat legea și au stat în case, așa cum propaganda guvernamentală a încercat să spună. Proiectul nu este făcut nici în ideea de a submina autoritatea cuiva, nici a descuraja poliția să-și facă datoria și nici nu este un dat cu tifla celor care am respectat legile”, a mai spus liderul ALDE.

Dacă proiectul de lege pentru anularea amenzilor va fi adoptat, procesele verbale emise în baza ordonanței 1/1999 „se declară nule”. Amenzile plătite total sau parțial se returnează celor care le-au plătit, la cerere, iar cei care nu au plătit aceste sume nici nu le vor mai plăti și nu vor fi executați silit.

Potrivit proiectului, nu vor fi anulate sancțiunile celor care au încălcat măsurile de izolare și carantină și cele date pentru tulburarea liniștii publice.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *