Grefierii din întreaga țară vor protesta luni în fața ÎCCJ. Revendicările lor
Grefierii din întreaga țară vor protesta luni în fața ÎCCJ. Revendicările lor

Grefierii din întreaga țară vor protesta luni în fața Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ) începând cu ora 12:00, manifestându-se împotriva neplății integrale a salariilor și lipsei resurselor materiale necesare pentru funcționarea normală a instanțelor de judecată.

Organizația sindicală SNGJ Dicasterial reproșează Curții Supreme că a refuzat dialogul. Grefierii speră că prin protestul lor vor fi primiți la discuții, se arată într-un comunicat al sindicaliștilor, preluat de B1TV.

Principalele solicitări ale organizației sindicale SNGJ Dicasterial, reprezentanții grefierilor, includ:

-Plata integrală a salariilor înaintea oricăror obligații bănești ale angajatorilor.

-Achitarea integrală a salariilor recunoscute prin hotărâri judecătorești definitive și acordate prin actele administrative emise în anul 2023, aferente lunii noiembrie 2023.

-Prevederea și asigurarea în bugetul pentru anul 2024 a sumelor necesare pentru achitarea integrală a salariilor recunoscute prin hotărâri judecătorești definitive și acordate prin actele administrative emise în anul 2023, precum și achitarea drepturilor salariale restante aferente lunilor aprilie-octombrie 2023, inclusiv.

-Asigurarea resurselor materiale necesare funcționării în condiții normale a instanțelor judecătorești.

-Emiterea unui îndrumar către ordonatorii secundari de credite (curțile de apel) pentru uniformizarea, la nivel național, a salariilor de bază/indemnizațiilor brute lunare prin respectarea prevederilor Deciziei Curții Constituționale a României nr. 794/2016.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *