PSD nu va merge cu nicio propunere de premier la consultările de la Cotroceni. Marcel Ciolacu ar vrea un guvern tehnocrat
PSD nu va merge cu nicio propunere de premier la consultările de la Cotroceni. Marcel Ciolacu ar vrea un guvern tehnocrat

PSD nu va merge cu nicio propunere de premier la consultările de miercuri după amiază de la Palatul Cotroceni, după ce premierul desemnat Ludovic Orban și-a depus mandatul. Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a spus că în nici un caz nu va accepta ideea unui guvern liberal, dar ar fi deschis spre unul de tehnocrați

”În principal îmi menţin punctul de vedere de a nu merge cu nicio variantă, mai ales că preşedintele s-a antepronunţat că nu ia în considerare nicio variantă venită din partea PSD (…)

De la PNL categoric nu. Ne menţinem varianta că ar trebui un guvern de specialişti până la alegeri” a declarat Marcel Ciolacu, marţi seară, la Digi 24, potrivit PsNews.

„Domnul Ludovic Orban și-a depus mandatul de prim-ministru desemnat. Motivația este clară: Regulamentul Parlamentului prevede un termen de 15 zile pentru ca cele două Camere reunite să se pronunțe în privința propunerii de premier. Aceste 15 zile s-au epuizat” a explicat marți, președintele Klaus Iohannis.

El a spus că, în opinia sa, s-a intrat în legalitate.

„Cred că s-a intrat în legalitate, s-a respectat decizia Curţii Constituţionale, mergem mai departe. (…) Refuz varianta ca PNL să se ascundă în spatele domnului general Ciucă, am o părere foarte bună despre domnul general Ciucă, un militar de carieră foarte respectat de către Armata Română”, a afirmat Ciolacu.

El a mai spus că nu înţelege motivul pentru care preşedintele Iohannis acuză PSD de blocaj.

„A invocat preşedintele ţării că PSD a încălcat vreo lege sau vreun regulament? Nu! (…) PSD-ul nu a creat această criză”, a spus Ciolacu.

Marcel Ciolacu este convins că actuala criză politică a fost creată de preşedintele ţării, care a refuzat să desemneze un premier propus de o majoritate.

Ciolacu a spus că nu a fost vorba despre un boicot, ci de refuzul de a participa la o „mascaradă”.

„Dacă decizia Curţii ar fi fost că domnul Orban este corect desemnat,am fi participat la şedinţă”, a mai spus Ciolacu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *