PSD solicită suspendarea primarului Clotilde Armand, după ce ANI a informat public luni că primărița este verificată de Parchetul Înaltei Curți, pentru obținerea unui beneficiu de 18.720 de lei, după ce s-a autonumit manager al unui proiect european anticorupție și a încasat aceste beneficii. Social-democrații vor și ca primărița să fie cercetată de Parchetul European.

Social-democrații au transmis într-un comunicat că mai-marii USR au „obligația morală” să convoace o ședință pentru a o suspenda din partid pe Clotilde Armand, „până când aceasta își va rezolva problemele cu justiția”.

PSD spune că solicită conducerii USR să aplice în cazul primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, exact aceleași standarde de integritate pe care le-a pretins altor politicieni acuzați de fapte penale și de incompatibilitate.

În cazul doamnei Armand, nu mai e vorba doar de declarații politice sau de speculații de presă. Este o acuzație oficială, din partea Agenției Naționale de Integritate care a inițiat o procedură în justiție împotriva doamnei primar, pentru fapte penale și incompatibilitate. Din acest moment, fiecare zi în care doamna Armand rămâne în funcția de primar reprezintă o insultă la adresa locuitorilor Sectorului 1 și în special a celor care au votat-o pe baza discursului anti-corupție”, se arată în comunicatul social-democraților.

Liderul PSD Sector 1, Florin Manole, spune că explicațiile oferite de Clotilde Armand „sunt la fel de irelevante cum au fost argumentele tuturor politicienilor care susțineau că sunt nevinovați, după ce erau puși sub acuzare de diverse instituții ale statului”.

Explicațiile date de primarul Sectorului 1, la acuzațiile care i se aduc în sesizarea ANI, sunt la fel de irelevante cum au fost argumentele tuturor politicienilor care susțineau că sunt nevinovați, după ce erau puși sub acuzare de diverse instituții ale statului. Atunci USR cerea cu insistență ca acei politicieni să renunțe la funcțiile publice până la pronunțarea magistraților. Cum ziceau cei de la USR? Să facă pasul în spate, să lase justiția să-și facă treaba, să aibă încredere în instituții, iar dacă sunt achitați, pot reveni în politică”, a declarat Florin Manole.

Potrivit PSD, acuzațiile care i se aduc primarului Sectorului 1 sunt cu atât mai grave cu cât faptele incriminate au avut loc în perioada februarie-august 2022, adică exact atunci când străzile din sector erau pline de gunoaie și de șobolani.

În timp ce locuitorii Sectorului 1 sufereau din cauza mizeriei, doamna primar considera că merită să-și crească salariul cu 30%, fix pentru așa-zisa gestionarea a proiectelor anti-corupție. Conform ANI, doamna primar a produs un prejudiciu asupra fondurilor europene, ceea ce atrage competența Parchetului European (EPPO)”, se mai arată în același comunicat.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *