Clotilde Armand riscă închisoarea după ce a îmbrăcat uniforma pompierilor
Clotilde Armand riscă închisoarea după ce a îmbrăcat uniforma pompierilor

Clotilde Armand riscă închisoarea după ce a îmbrăcat uniforma de pompieri pentru a se afișa la un incendiu din Sectorul 1, unde a dat declarații. Poliția Capitalei a deschis un dosar penal pentru infracțiunea de uzurpare de calități oficiale, pentru care Codul Penal prevede o pedeapsă de până la cinci ani.

Pe 11 octombrie 2022, un bloc din sectorul 1 a fost cuprins de flăcări, iar Clotilde Armand s-a prezentat la locul incendiului îmbrăcată cu uniforma pompierilor. Primarul Sectorului 1 avea atât uniforma pompierilor prezenți la intervenție, cât și o cască de protecție folosită de aceștia. De asemenea, pe uniforma purtată de primar se vedeau însemnele pompierilor. Odată ajunsă în perimetrul incendiului, îmbrăcată cu uniformă, edilul a început să vorbească cu oamenii și să dea interviuri, transmite PS News, care a obținut un răspuns scris de la Poliția Capitalei în care se arată începerea urmăririi penale pentru infracțiunea de uzurpare de calități oficiale în această situație.

„(…) vă comunicăm faptul că a fost înregistrat un dosar penal în care se efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunii de uzurparea de calități oficiale, faptă prevăzută și pedepsită de art. 258 din Codul Penal”, au transmis oficialii Poliției.

Cîți ani de pușcărie riscă Clotilde Armand

Codul Penal prevede o pedeapsă cu închisoarea dacă actualul primar al Sectorului 1 va fi găsit vinovat de uzurpare de calități oficiale.

Art. 258 din Codul Penal: „(1) Folosirea fără drept a unei calităţi oficiale care implică exerciţiul autorităţii de stat, însoţită sau urmată de îndeplinirea vreunui act legat de acea calitate, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează fapta funcţionarului public care continuă să exercite o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, după ce a pierdut acest drept conform legii.

(3) Dacă faptele prevăzute în alin. (1) sau alin. (2) au fost săvârşite de o persoană care poartă, fără drept, uniforme sau semne distinctive ale unei autorităţi publice, pedeapsa este închisoarea de la unu la 5 ani”.

Join the Conversation

2 Comments

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *