purtătorul de cuvânt al patriarhiei
Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei: Datoria fiecăruia dintre noi este să asculte exclusiv de sfaturile medicilor

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, îi îndeamnă pe români să ia foarte în serios pandemia de COVID-19 şi să asculte exclusiv de sfaturile medicilor.

„Am văzut cu toţii cumplitele imagini de la morgile unor spitale din Bucureşti. Este copleşitor ce se întâmplă pe fondul unui larg scepticism devenit letal şi hrănit de un absurd conspiraţionism. (…) În plină, agresivă pandemie, în contextul în care secţiile ATI ale spitalelor din întreaga ţară”, mai spune Vasiles Bănescu.

„Sunt total excedate de bolnavi care agonizează, iar morgile sunt arhipline, datoria raţională şi urgentă a fiecăruia dintre noi, fie şi în ultimul ceas, este să ia foarte în serios boala şi să asculte cu maximă luare aminte exclusiv de sfaturile medicilor, cărora le datorăm deplină încredere şi recunoştinţă”, a transmis Vasile Bănescu, reprezentantul BOR.

România a înregistrat marți cel mai negru bilanț de la începutul pandemiei: 18.863 de cazuri noi în 24 de ore şi 574 de decese.. Numărul pacienţilor internaţi la ATI a ajuns la 1.805 de persoane.

Referitor la îndemnul medicului Valeriu Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, a răspuns că datorăm medicilor încredere deplină.

„Da, în mod evident, mai ales într-un context sufocat de tulburare, îngrijorare, suferință și moarte provocate de o boală perfidă, pe care trebuie să o luăm cu adevărat în serios, datorăm medicilor nu doar respect pentru știința lor de carte și pentru eforturile uriașe depuse în spitalele asaltate de bolnavi, ci și deplina noastră încredere și recunoștință”, a afirmat Bănescu, purtătorul de cuvânt al patriarhiei.

Medicul Valeriu Gheorghiță, întrebat miercuri dacă este nevoie de o mai mare implicare a bisericii în transmiterea măsurilor de prevenire a răspândirii COVID, a spus că da și că mesajul pe care îl aşteaptă oamenii este: „Populaţia să aibă încredere în medici” și „oamenii să-şi iubească mai mult aproapele”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *