Lucian Bode, „nu are nicio legătură cu a servi interesul cetățenilor”
Lucian Bode, „nu are nicio legătură cu a servi interesul cetățenilor”

Lucian Bode, ministrul de interne, „nu are nicio legătură cu a servi interesul cetățenilor”, consideră senatorul USR Radu Mihail, iar cea mai recentă dovadă o reprezintă afacerea cumpărării BMW-urilor pentru Poliția Română, printr-o licitație cu dedicație. „Este interesat exclusiv să își servească partidul și șefii”, consideră USR-istul.

„Nu are nicio legătură cu a servi interesul cetățenilor”, afacerea cu BMW-urile cumpărate de la firma lui Michael Schmidt, prietenul lui Klaus Iohannis, fiind „cea mai recentă și cea mai evidentă dovadă” în acest sens. „Este interesat exclusiv să își servească partidul și șefii”, a spus parlamentarul, marți într-o emisiune B1 TV.

Întrebat cât de mult se susțin acuzațiile aduse ministrului de Interne în moțiunea simplă depusă împotriva sa, senatorul USR a explicat: „Acuzațiile sunt diverse. Partea cu BMW-urile este cea mai recentă și cea mai evidentă dovadă a faptului că domnul Bode nu are nicio legătură cu a servi interesul cetățenilor, este interesat exclusiv să își servească partidul și șefii”.

Ce nu trebuie să uităm este că Ministerul de Interne, în domnia lui Bode, a avut o sub-performanță exemplară la foarte multe capitole. Dacă ne uităm numai la elemente individuale, gândiți-vă la campania de discreditare a jurnalistei Emilia Șercan, vă dați seama că acolo este un focar pe care șeful nu numai că nu e în stare să îl stingă, dar îl întreține. Încă o dată, afacerea cu BMW-urile este picătura care trebuia să umple paharul de mult”, a adăugat Radu Mihail.

Noi am făcut demersuri către alte instituții, nu către Ministerul de Interne, pentru că, așa cum spuneați, nu poate Ministerul de Interne să fie paznic la ce face el însuși. Cred că orice om simplu care se uită pe modul în care a fost făcut caietul de sarcini își dă seama că a fost făcut cu dedicație – lucruri aberante, câțiva centimetri în plus sau în minus la înălțimea automobilului doar ca să se potrivească un anumit tip de automobil, ar fi suficient pentru orice procuror să își dea seama că acolo ceva nu e în regulă”, a continuat el.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *