alexandru rafila
alexandru rafila

Numele lui Alexandru Rafila a fost vehiculat în legătură cu o listă a potențialilor candidați din partea PSD la alegerile prezidențiale. Întrebat care sunt intențiile sale, ministrul Sănătății a răspuns fără ocolișuri, arătând că un subiect atât de important îl preocupă.

Rafila este de părere că o astfel de oportunitate nu poate fi exclusă, însă există mai multe variabile de luat în calcul.

Alexandru Rafila: „O mare onoare”

„Niciodată nu poţi să excluzi o astfel de oportunitate, care este o mare onoare”, a răspuns Alexandru Rafila. Totuși, el a continuat astfel: „Asta nu înseamnă că eu sunt în vreun fel dornic sau sunt pe vreo listă ca să candidez”.

Ministrul Sănătăţii nu crede că a fost trecut pe nicio listă a potențialilor candidați social-democrați la președinția României. Mai mult, Rafila afirmă că în partid va exista o competiţie pentru desemnarea candidatului la funcția supremă în stat.

„Am spus un lucru şi aş dori să îl repet, am spus că trebuie să existe două elemente, primul este să ai sprijinul politic al unui partid şi nu se pune problema în acest moment, pentru că mai sunt cel puţin doi ani până la aceste alegeri. Şi avem multe alte lucruri de făcut şi eu am foarte multă treabă la Ministerul Sănătăţii, deocamdată. Deci nu se pune în vreun fel această problemă, în momentul de faţă. Mai mult, am spus că cel care trebuie să candideze, din partea unui partid politic, trebuie să înţeleagă că trebuie să aibă pregătirea şi să înţeleagă că este o responsabilitate”, a explicat Rafila care este punctul său de vedere.

„Eu am spus că am un proces în care analizez aceste lucruri, că niciodată nu poţi să excluzi o astfel de oportunitate, care este o mare onoare, dar asta nu înseamnă că eu sunt în vreun fel dornic sau sunt pe vreo listă ca să candidez din partea PSD. Este o speculaţie, eu am citit reacţiile din presă ulterioare declaraţiei şi nu au reflectat, din păcate, ceea ce am spus eu cu adevărat” – Alexandru Rafila

Mai mult, duminică seară, la Antena 3, Alexandru Rafila a explicat că el se așteaptă ca în interiorul PSD să existe o competiţie privind desemnarea candidatului la alegerile prezidențiale.

„Cred că l-aţi auzit pe domnul preşedinte Ciolacu că în partid va fi o competiţie, deci cei care doresc la un moment dat, în momentul la care se declanşează o astfel de competiţie în cadrul partidului, să vină cu o platformă, să vină cu un program. Este o competiţie între membrii PSD, a şi menţionat posibilitatea să vină cineva independent, din afara partidului, să fie susţinut. Deci suntem foarte departe de astfel de premise”, a spus Rafila.

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *