Răspunsul Israelului la atacul Iranului. Ripostă „clară și puternică”
Răspunsul Israelului la atacul Iranului. Ripostă „clară și puternică”

Israelul se pregătește să răspundă la atacul iranian cu rachete, rachete de croazieră și drone de sâmbătă, a afirmat șeful Statului Major al armatei israeliene, generalul Herzi Halevi, luni. Atacul a implicat peste 300 de drone și rachete.

Cabinetul de război israelian a hotărât să riposteze „clar şi puternic” împotriva Iranului, potrivit postului israelian Channel 12, citat de The Times of Israel. Ministrul israelian al Apărării şi comandantul Forţelor de Apărare ar vrea să răspundă atacului iranian, dar fără a dăuna alianţei cu Statele Unite, care au ajutat direct la respingerea dronelor şi rachetelor iraniene.

„Lansarea atâtor rachete, rachete de croazieră şi drone asupra teritoriului israelian va primi un răspuns”, a declarat generalul Herzi Halevi, şeful Statului Major al armatei israeliene, transmite B1TV.

Într-o declarație pentru Axios, un oficial de rang înalt de la Casa Albă a declarat că președintele american Joe Biden i-a transmis premierului israelian Benjamin Netanyahu că Statele Unite nu vor sprijini un contraatac israelian împotriva Iranului. Biden şi consilierii săi sunt îngrijorați că un răspuns israelian la atacul Iranului asupra Israelului ar putea duce la un război regional.

„Vom rămâne vigilenți la toate amenințările și nu vom ezita să luăm toate acțiunile necesare pentru a ne proteja poporul”, a spus Joe Biden.

Cabinetul de război israelian se va reuni din nou marți pentru a discuta răspunsul.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *