Israelul amenință clar că va ataca direct Iranul în cazul în care acesta din urmă lansează un atac de pe propriul său teritoriu. Declarația a fost făcută de ministrul de Externe al Israelului, Israel Katz, în contextul creșterii tensiunilor dintre cele două țări, în urma uciderea unor generali iranieni într-o explozie la consulatul iranian din Siria, conform Associated Press (AP).

Israelul, pregătit să răspundă la eventuale atacuri iraniene

„Dacă Iranul atacă de pe teritoriul său, Israelul va răspunde și va ataca Iranul”, a scris Israel Katz într-o postare pe platforma X atât în farsi, cât și în ebraică, transmite B1TV.

Katz a subliniat că Israelul va răspunde ferm la orice atac lansat de Iran de pe teritoriul său. Declarația vine în urma reiterării promisiunii de ripostă a liderului suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, pentru atacul asupra consulatului iranian din Damasc.

Teheranul acuză Israelul pentru bombardamentul care a avut loc și care a dus la moartea a 12 persoane. Deși Israelul nu și-a recunoscut implicarea, țara s-a pregătit pentru un posibil răspuns iranian, această escaladare putând să agraveze considerabil conflictul lor de multă vreme, conform The Guardian.

Khamenei a vorbit în cadrul unei ceremonii de rugăciune, afirmând că atacul aerian poate însemna un atac direct asupra teritoriului iranian.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *