Creșterea economică a înregistrat o încetinire semnificativă

Scandal în coaliție pe creșterea salariului minim de la 1 iulie. Liberalii îi acuză pe cei din PSD că nu s-au sfătuit cu ei, atunci când au anunțat data de la care salariul minim crește la 3.700 de lei brut.

Sunt două viziuni în coaliția PSD-PNL în ceea ce privește salariul minim: dacă să rămână la fel sau să crească de la 1 iulie și mai este foarte puțin timp până când trebuie să fie luată și această decizie, potrivit Antena 3 CNN.

Varianta cu care PSD a ieșit în spațiul public și chiar ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, este ca salariul minim să crească de la 3.300 lei la 3.700 lei brut. Nu ar fi o diferență mare la salariul net.

Dacă în acest moment, la 3.300 lei brut, un om care este plătit pe salariu minim ia undeva la 2.080 lei, dacă va crește la 3.700 lei brut, salariul minim net va fi cu 140-150 de lei mai mult.

Varianta cu care vine PNL este ca deocamdată ca salariul minim să rămână 3.300 lei, deci să nu crească în iulie.

Liberalii spun că au fost diferite voci din mediul de afaceri, iar acolo este electoratul lor destul de puternic, care spun că nu ar putea să fie susținută această creștere a salariului minim.

PNL susține, conform unor surse, și că ar fi trebuit să se discute asta mai aplicat în coaliția de guvernare și să nu vinăPSD să anunțe deja creșterea de la 1 iulie.

Mai sunt două luni și jumătate, ar trebui să știm deja ceea ce se întâmplă cu salariul minim dacă până la urmă crește la 3.700 lei sau rămâne la 3.300 lei, dar deocamdată nu avem o decizie.

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *