https www.gandul.ro wp content uploads 2022 04 Fosta soție a lui Elon Musk a vorbit despre relația cu miliardarul

Kremlinul a reacționat, marți, cu privire la „planul de pace” cu Ucraina propus de Elon Musk, cel mai bogat om al planetei. Peskov a comentat în urma disputei dintre Zelenski și Musk de pe Twitter, spunând că „inițiativa” lui Musk „nu i-a lăsat să doarmă” pe oamenii din în Ucraina, țările baltice, Polonia sau Europa.

Peskov a remarcat în conferința sa zilnică de presă că „inițiativa” lui Musk „nu i-a lăsat pe mulți să doarmă” în Ucraina, țările baltice, Polonia și Europa în ansamblu, subliniind că „în primul rând, a ținut roboții treji”.

„Este foarte pozitiv că un bărbat ca Musk caută o cale de ieșire din situație”, a mai spus marți purtătorul de cuvânt al președintelui Vladimir Putin, precizând că multe idei din propunerile făcute de CEO-ul Tesla și SpaceX „merită atenție”.

„Pe de altă parte, toate aceste reflecții, chiar și ale tuturor celor care găsesc înțelepciunea să gândească, sunt spulberate de decizii precum decizia lui Zelenski de astăzi despre imposibilitatea negocierilor cu Vladimir Putin”, a mai spus Peskov.

Cu toate acestea, Peskov a respins ideea privind repetarea pseudo-referendumurilor din teritoriile ucrainene ocupate, pe care Rusia le-a anexat formal în urmă cu o săptămână.

Miliardarul american a propus într-un sondaj realizat pe pagina sa de Twitter ca referendumurile de alipire să fie repetate sub supravegherea ONU și că „Rusia pleacă dacă aceasta este voinţa poporului”, se arată în postarea lui Musk.

Zelenski, ironic cu privire la propunerea lui Elon Musk

În aceeași postare, Musk a sugerat că Peninsula Crimeea, pe care Rusia a alipit-o ilegal în anul 2014, să fie recunoscută oficial ca parte a Rusiei.

De asemenea, a propus ca aprovizionarea cu apă a Crimeei să fie asigurată și ca Ucraina să accepte statutul de neutralitate.

„Foarte probabil acesta va fi deznodământul final – întrebarea este câți oameni mai mor. Merită notat de asemenea că o posibilitate, deși improbabilă, a rezultatului acestui conflict este războiul nuclear”, a mai notat Elon Musk, potrivit Reuters.com.

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a reacționat pe Twitter la propunerile lui Musk, întrebându-și urmăritorii pe care Elon Musk îl preferă, „pe cel care sprijină Ucraina sau pe cel care sprijină Rusia.”

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *