Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române (BOR), Vasile Bănescu a răspuns vineri, prin intermediul unui comunicat, la atacul la persoană la adresa sa lansat de ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

„Minciuna cruntă, insolentă și obscenă expectorată public, atacul la persoana și mai ales la familia cuiva, atac alimentat de ură «creștină» și furie provocată de confruntarea cu realitatea, nu de vreun strop de adevăr, dezonorează total și zgomotos pe absolut oricine. Când acest oricine e, însă, un reprezentant oficial al Bisericii, o persoană care s-a compromis personal până la creșterea stufoasă în jurul ei a unui bogat folclor public/ infrabisericesc deloc favorabil, care a polarizat major comunitatea eclezială, sfidând în formă continuată Patriarhia Română, legea, binele comun și interesul național, persoană asociată azi cu simpatia declarată pentru un dictator declarat criminal de război și în timp cu alte lucruri tenebroase care compromit grav inclusiv instituția pe care o reprezintă, într-un asemenea nesfârșit de trist și scandalos caz, situația devine una care l-ar putea invita sau chiar constrânge la scuze publice și pocăință. Adevărul, mărturisit sau doar aflat, îl va face liber cândva”, se arată în comunicatul transmis de Vasile Bănescu.

Astfel, scandalul dintre purtătorul de cuvânt al BOR și Arhiepiscopul Tomisului pe tema sărbătoririi Paștelui a ajuns în fața acuzațiilor extrem cu dure, cu atacuri la familie.

„Are a doua soție care a fost categoric împotriva religiei și atunci ce să aștepți dintr-o atmosferă de familie foarte controversată? Dumnezeu să îi ajute. Ne rugăm pentru el”, a spus ÎPS Teodosie, fapt pentru care a reacționat purtătorul de cuvânt al BOR.

Vasile Bănescu catalogase anterior ideile Înaltpreasfințitului Teodosie drept enormități, care au prins „pe scară largă”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *