Temperatura apei în largul coastelor Floridei a depășit luni seara, timp de câteva ore, 38°C, o temperatură asociată în mod normal cu o baie în cadă și care ar putea constitui un record, potrivit AFP.

Această citire punctuală diferă de valorile medii utilizate în general la nivelul mării. Temperatura a fost înregistrată la o adâncime de 1,5 m, transmite B1TV.

Cu toate acestea, valoarea ilustrează o tendință îngrijorătoare în apele din această regiune în acest moment. De câteva săptămâni, apele din jurul extremității sudice a Floridei înregistrează temperaturi foarte ridicate, de peste 32°C, ceea ce îi îngrijorează pe oamenii de știință.

Baliza în cauză, aflată în Golful Manatee, a depășit 37,7°C (100° Farenheit) între orele 17:00 și 20:00, ora locală, potrivit datelor furnizate de Administrația Națională Oceanică și Atmosferică a SUA (NOAA). La ora 18.00, temperatura a ajuns la 38,3°C.

Recordul înregistrat până în prezent era de 37,6°C, transmite B1TV.

Înregistrările temperaturii de suprafață la fața locului nu sunt înregistrate de un organism oficial, a explicat pe rețelele de socializare Jeff Masters, meteorolog pentru site-ul Yale Climate Connections și fost angajat al NOAA.

Însă, potrivit unui studiu care datează din 2020, recordul înregistrat până în prezent era de 37,6°C în Golful Kuweit, a precizat el.

Jeff Masters a avertizat că ar fi dificil de verificat acuratețea valorii înregistrate de baliza din Florida, deoarece aceasta se afla aproape de coastă și ar fi putut fi influențată de resturile organice din apă.

Oamenii de știință sunt îngrijorați de creșterea temperaturii apei din cauza schimbărilor climatice.

Temperaturile ridicate ale apei pot avea un impact negativ asupra ecosistemelor marine, inclusiv asupra coralilor, a peștilor și a altor viețuitoare marine. De asemenea, pot contribui la creșterea nivelului mării și la intensificarea uraganelor.

Oamenii de știință sunt îngrijorați că creșterea temperaturii apei este un semn al schimbărilor climatice și că această tendință va continua în viitor.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *