Regele romilor consideră că problema vaccinării s-a pus greșit
Regele romilor consideră că problema vaccinării s-a pus greșit

Regele romilor consideră că problema vaccinării s-a pus greșit, și din această cauză persoanele de această etnie nu s-au înghesuit la centrele de vaccinare. Dorin Cioabă crede că romii au fost lăsați la urmă, după ce coordonatorul CNCAV, Valeriu Gheorghiță, a rostit un mesaj pro-vaccinare în limba rromanes.

„E o intenție bună, cam târziu venită. Ca de fiecare dată, romii au fost lăsați mai la urmă. Așa suntem și în localități. Noi suntem la ieșirea din localități. Dacă s-a vaccinat majoritatea dintre români, acum s-au gândit să vină cu mesajul și către noi.

Problema s-a pus greșit de la început. Poate să spună domnul Gheorghiță în orice limbă. Prima dată i-ați speriat foarte tare pe romi prin declarațiile oamenilor politici care au venit să spună că vaccinul este ceva rău. Romii știu că nu pot primi nimic gratis fără să aibă consecință asupra lor.

Trebuie să avem o altă strategie și să avem niște mediatorii sanitari cum am avut odată, care să meargă în comunități și să le explice oamenilor care sunt avantajele acestei vaccinări și faptul că este spre binele lor”, a spus Dorin Cioabă, regele romilor.

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID, Valeriu Gheorghiţă, a transmis un mesaj pro-vaccinare în limba romani: „Nu te teme! Nu e nimic rău! Hai să facem vaccinul!”.

Iulian Paraschiv, președintele Agenției Naționale pentru Romi, îi mulțumește lui Valeriu Gheorghiță pentru implicarea în campania ANR, prin care încearcă să informeze corect pe cât mai mulți romi despre campania de vaccinare.

„Mesajul în limba romani al d-lui Valeriu Gheorghiță, care s-a alăturat campaniei de informare a ANR, încearcă să elimine fricile romilor legate de vaccin”, a declarat Iulian Paraschiv.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *