Nicușor Dan ar vrea ca blocurile construite ilegal să fie demolate, pentru că ar fi „o soluție sănătoasă”. Sunt câteva mii, iar primarul general știe că soluția nu are șanse reale de aplicare.

Primarul general a declarat într-o conferință de presă că numărul imobilelor ridicate ilegal este estimat la câteva mii iar blocurile din zonele mărginașe ale Capitalei, se vor transforma la un moment dat în niște ghetouri, relatează B1TV.

Au fost construite, probabil de ordinul miilor, blocuri ilegale în Bucureşti. Şi o spun cu toată responsabilitatea. Din păcate, sunt zone în oraş care au fost dezvoltate total împotriva oricăror reguli şi care, după ce standardul de viaţă va creşte în Bucureşti, se vor transforma în nişte ghetouri.

Există 10-20 de situaţii litigioase în care s-au contestat autorizaţii, s-a cerut demolarea sau demolarea parţială a unor imobile construite. Ar fi foarte sănătos ca acest lucru să se întâmple pentru ca oamenii să înţeleagă că există o lege”, a declarat Nicușor Dan, într-o conferință de presă.

Nicușor Dan ar vrea ca blocurile construite ilegal să fie demolate. În județul Ilfov, fenomenul blocurilor construite ilegal a explodat în ultimii ani. Comunele Chiajna, Bragadiru și Popești Leordeni se numără printre localitățile cu această reputație, unde autorizațiile se oferă pe bandă rulantă.

În București, tariful mediu pentru un metru pătrat într-un bloc de locuințe este de 1.450 de euro. Astfel, un apartament de 65 de metri pătrați în București costă aproximativ 92.000 de euro. În zonele mărginașe, cu imobile noi și înghesuite, respectiv în comune precum Chiajna, prețurile sunt mai mici, de aproximativ 1.100 de euro pentru metrul pătrat.

Join the Conversation

1 Comment

  1. Sa inceapa cu Cathedral Plaza de langa Sfantul Iosif care are si hotarare definitiva de demolare !

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *