Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 5, îl acuză primarul general Nicuşor Dan că a provocat un prejudiciu de peste un miliard de euro prin decizia care a adus la anularea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) al Sectorului 5.

Piedone, primarul Sectorului 5, îl acuză primarul general Nicuşor Dan că a provocat un prejudiciu de peste un miliard de euro prin decizia care a adus la anularea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) al Sectorului 5.

Edilul Sectorului 5 îl acuză pe Nicușor Dan că a acționat contrar mandatului dat de Consiliul General al Municipiului București, cerând el însuși în instanță anularea PUZ-ului.

Piedone susţine că decizia lui Nicuşor Dan riscă să lase Sectorul 5 fără investiții de un miliard de euro. Acești bani vor fi ceruți de la primarul Capitalei și de la consilierii generali care l-au mandatat pe acesta, în solidar cu CGMB.

„În calitate de iniţiator şi de autoritate publică care a finantat din bugetul public PUZ Sector 5, subscrisul SECTORUL 5 AL MUNICIPIULUI BUCUREŞTI, este în mod direct o persoană vătămată de faptul că autoritatea emitentă a HCGMB nr.242/2020 – Consiliul General al Municipiului Bucureşti, a fost apărată cu viclenie de reprezentantul desemnat prin HCGMB nr.393/2020 – Primarul General, aspect care a determinat în mod nemijlocit anularea documentatiei de urbanism.

Subliniem faptul că anularea documentatiei de urbanism PUZ Sector 5, aprobată prin HCGMB nr.242/2020, produce prejudicii extrem de importante, atât proiectelor de investiţii publice avute în vedere de autoritătile locale şi centrale, dar şi proiectelor de investitii initiate de antreprenorii locali sau de simplii cetăteni.

Estimăm că prejudiciile directe aduse bugetului public, prin imposibilitatea efectuării unor investitii publice esentiale pentru dezvoltarea celei mai sărace zone a Capitalei, sunt mai mari de 1.000.000.000 EUR (un miliard euro), având în vedere că aceste obiective nu pot fi realizate în lipsa unei documentatii de urbanism”, solicită Piedone.

Reacţia primarului Cristian Popescu Piedone vine după ce PUZ Sector 5 a fost anulat de Tribunalul Bucureşti în prima instanţă, într-un litigiu iniţiat de doi membri USR Bucureşti. De altfel, primarul general, Nicuşor Dan, este de părere că se confirmă astfel că urbanismul din Bucureşti a fost „o golănie”, iar PUZ-urile de sector ale fostei administraţii – apogeul, conform Ştiripesurse.

„Consecinţele acestei dezvoltări haotice şi ilegale sunt dispariţia spaţiilor verzi, aglomerarea traficului, pierderea potenţialului turistic al oraşului, insecuritatea juridică şi investiţională (cumperi o casă şi nu eşti sigur că nu te trezeşti cu un bloc pe parcela vecină), distorsionarea pieţei de profesionişti (este preferat arhitectul care obţine un etaj în plus) şi multe altele”, a scris Nicuşor Dan, pe Facebook.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *