Reînceperea școlilor cu prezență fizică reprezintă un risc de îmbolnăvire
Reînceperea școlilor cu prezență fizică reprezintă un risc de îmbolnăvire

Reînceperea școlilor cu prezență fizică reprezintă un risc de îmbolnăvire, consideră Valeriu Gheorghiță, dar este un risc care trebuie asumat pentru dezvoltarea copiilor, spune șeful campaniei naționale de vaccinare anticovid la reîntoarcerea elevilor din vacanța forțată de două săptămâni.

Este un risc suplimentar de creştere a numărului de cazuri, dar copiii au nevoie să participe la şcoală, să beneficieze de cursuri cu prezenţă fizică, spune Gheorghiță.

Sigur că reînceperea şcolilor cu prezenţă fizică aduce o creştere a riscului de expunere şi implicit de îmbolnăvire şi o creştere a numărului de cazuri. Cred că, în acelaşi timp, copiii noştri au nevoie să participe la şcoală, au nevoie să beneficieze de şcoală cu prezenţă fizică. Cred că noi, adulţii, trebuie să facem un efort pentru ca astăzi, şi de mâine, şi de poimâine, copiii noştri să meargă în siguranţă la şcoală. Cum putem face asta? Respectând măsurile igienico-sanitare, explicându-le şi copiilor acelaşi lucru, vaccinându-ne şi cred că în felul acesta, progresiv, putem să controlăm şi să limităm consecinţele şi efectele acestei pandemii. Categoric, reînceperea cursurilor cu prezenţă fizică aduce un risc suplimentar asupra creşterii numărului de cazuri, dar aici trebuie să păstrăm un echilibru între evoluţia epidemiologică şi beneficiile şi pierderile pe care copiii noştri le au în această perioadă”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, citat de B1TV.

Gheorghiță a făcut aceste declarații sâmbătă la „Maratonul Informării” un eveniment dedicat sprijinului populaţiei în realizarea unei alegeri informate în privinţa vaccinării împotriva COVID-19, organizat de Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti, alături de Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

Leave a comment

Lasă un răspuns