Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat luni pentru News.ro, că singurele demisii fireşti au fost ale miniştrilor şi responsabililor care au avut legătură cu ororile din azilele groazei, iar PNL nu are motive să ceară vreunui liberal demisia, nu există implicaţii de natură legală, morală sau politică. ”Eu înţeleg că domnului Romaşcanu îi e dor de un post în Guvern, dar poate să stea liniştit, doamna ministru Turcan nu pleacă de la Cultură”, mai spune Stroe.

Reacţia acestuia vine la afirmaţia purtătorului de cuvânt al PSD Lucian Romaşcanu, că şi ministrul Culturii, Raluca Turcan, fiind una din persoanele care au avizat azile ale groazei, ar trebui să facă un pas în spate, pentru că este un gest de demnitate politică.

„În acest caz, am avut o demisie firească şi una voluntară. Singurele demisii fireşti au fost cele ale miniştrilor şi responsabililor care au avut legătură cu ororile din azilele groazei. PNL nu are motive pentru a cere vreunui liberal o demisie firească şi voluntară, deoarece nu există implicaţii de natură legală, morală sau politică. Dacă va fi cazul, vom decide singuri, nu e cazul să ne ceară partenerii”, a arătat Ionuţ Stroe, despre dorinţa celor din PSD ca şi ministrul Culturii, Raluca Turcan, să facă un pas în spate în scandalul azilelor de bătrâni din Voluntari.

Purtătorul de cuvânt al PNL a arătat: „Aşa cum nici noi nu am interferat în actul politic al PSD, le cerem colegilor să se concentreze în continuare asupra deciziilor fireşti şi voluntare care trebuie luate pentru ca astfel de cazuri să nu se mai repete”.

„Înţelegem dorinţa PSD de a relativiza vinovăţiile şi de a le împărţi cu noi, ca buni parteneri de guvernare, dar suntem convinşi că această tactică este una greşită, care potenţează un discurs generalist care, în final, se va întoarce împotriva ambelor partide”, a precizat Ionuţ Stroe.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *