Restricții pentru nevaccinați. Accesul în restaurante, hoteluri ori la mall
Restricții pentru nevaccinați. Accesul în restaurante, hoteluri ori la mall

Restricții pentru nevaccinați. Accesul în restaurante, hoteluri ori la mall s-ar putea face și în România doar pe baza dovezii de vaccinare, dar nu a fost luată încă o decizie, a afirmat secretarul de stat Andrei Baciu. Aceasta se dorește o măsură de stimulare a vaccinării, afirmă acesta.

Încă se dezbate posibilitatea de a stimula campania de vaccinare prin condiționarea accesului la anumite spații și servicii publice de dovada vaccinării, măsură care este introdusă deja în mai multe state europene, a spus Andrei Baciu într-o emisiune B1TV.

Restricții pentru nevaccinați. Andrei Baciu a refuzat să ofere detalii, însă a precizat că măsura este discutată în coaliție și va fi prezentată în momentul în care există o decizie finală cu privire la acest subiect:

„Ține de etică și cum abordez eu o astfel de politici de sănătate publică și vedem că lucrurile variază de la o țară la alta, însă sunt profund dependente de caracteristicile culturale ale fiecărei societăți în parte și de felul cum ne raportăm la vaccinare în acest moment.

Sunt două tipuri mari de abordări: să stimuleze vaccinarea, sunt analize, se va lua o decizie la nivelul coaliției, la nivelul Guvernului. Sunt decizii importante, care ne afectează viața fiecăruia și nu am vrea să le comunicăm mai devreme față de momentul deciziei. Riscăm să venim cu informații parțiale.

Pe de cealaltă parte, chestiuni sociale dependente de statutul de persoană vaccinată sau nu, la fel sunt chestiuni importante pentru viața fiecăruia dintre noi și aș vrea să discutăm când avem o decizie finală, pentru a ne asigura că menținem seriozitatea și fermitatea unei decizii luate, comunicate”, a declarat secretarul de stat Andrei Baciu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *