Rețeaua de termoficare e „ciur” spus Nicușor Dan iar în vară încep lucrările
Rețeaua de termoficare e „ciur” spus Nicușor Dan iar în vară încep lucrările

Când vor avea bucureștenii căldură suficientă în calorifere. Nicușor Dan explică: „rețeaua e ciur”

Rețeaua de termoficare e „ciur” spus Nicușor Dan, și de aceea bucureștenii nu au apă caldă și căldură. Avariile dese determină întreruperi, iar în prezent s-a a ajuns la situația de a se livra căldură sub parametri tocmai pentru a nu se produce alte defecțiuni.

Dacă presiunea și temperatura agentului termic ar fi cea adecvată temperaturilor de afară, țevile vechi și de 40 de ani ar ceda din nou, și de aceea a preferat livrarea sub parametri a explicat Nicușor Dan. Cam 15-20% din blocurile din Capitală sunt afectate de această situație, a spus primarul Capitalei. S-a ajuns aici pentru că ani de zile nu s-a investit în rețea, iar el poate să promită doar că „iarna viitoare” va fi mai bine,

„Suntem în momentul cel mai de jos al sistemului de termoficare din Bucureşti. Este consecinţa unor ani în care nu s-a făcut nimic, nu s-au investit bani şi mai ales nu s-au făcut investiţii în schimbarea reţelei”, a declarat Nicușor Dan, luni seara, la Digi24

Acesta a explicat apoi ce a făcut el de când a ajuns la Primăria Generală pentru a operaționaliza rețeaua de termoficare: „Lunile pe care le-am petrecut la Primărie m-am asigurat că lucrările pot să înceapă în această vară. Am semnat contractul pe 300 milioane de euro, fonduri europene, avem promisiunea de 200 milioane PNLR, mai avem 320 miliaone de lei de data aceasta pe care ni i-a dat Guvernul pentru sistemul de termoficare, am anunţat intenţia de a prelua ELCEN în care sunt foarte optimist să comasăm producţia şi distribuţia”.

Dan a spus apoi că marți va avea o întâlnire cu constructorii astfel încât în vară mai mulți dintre ei să lucreze la reparaţia reţelei de termoficare.

„Ce pot eu să promit este că la iarna viitoare va fi mai bine şi încă o iarnă va fi şi mai bine, o să stabilizăm sistemul”, a mai declarat Primarul General.

Primarul Capitalei a explicat apoi că presiunea la rețeaua de termoficare în aceste zile atât de friguroase nu a putut fi crescută deoarece rețeaua „este ciur” și s-ar fi produs inevitabil avarii.

„Dacă am fi fost într-o zi normală, atunci am fi putut risca să avem presiune mai mare. Cu cât presiunea e mai mare, cu atât riscut de a apare o avarie e mai mare, logic. Pentru că punem presiune pe o reţea care este ciur. Însă într-o zi în care este foarte frig, poţi să ai 5-10-15 blocuri care nu o să aibă apă caldă o zi, o zi şi jumătate, două. Într-o zi foarte friguroasă nu îţi permiţi acest risc”, a explicat Dan.

El a precizat apoi că între 15-20% dintre blocurile conectate la reţeaua de termoficare a Capitalei primesc căldură sub parametri.

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *