Riscul reacțiilor adverse după vaccin este mai mic decât complicațiile după contractarea COVID-19, se arată într-un nou studiu israeliano-american. Astfel, persoanele nevaccinate care au contractat COVID-19 au fost de patru ori mai predispuse să dezvolte miocardită decât au fost persoanele vaccinate, spre exemplu.

Persoanele care sunt vaccinate împotriva coronavirusului cu serul de la Pfizer pot suferi de la patru până la 25 de efecte secundare relevante clinic: miocardită, umflarea ganglionilor limfatici, apendicită și herpes zoster, potrivit unui nou studiu israeliano-american, arată Jerusalem Post, preluat de B1TV.

Spre deosebire de acestea, ratele ridicate ale multiplelor evenimente adverse grave au fost asociate cu infecția cu coronavirus la pacienții nevaccinați, incluzând un risc mult mai crescut de apariție a miocarditei, pericarditei, aritmiilor, infarcturilor, accidentelor vasculare cerebrale, emboliei pulmonare, trombozei venoase profunde sau afectării renale acute, a indicat studiul.

Riscul reacțiilor adverse după vaccin este mai mic decât în cazul contractării bolii. Miocardita este o inflamație a mușchiului inimii. Persoanele nevaccinate care au contractat COVID-19 au fost de patru ori mai predispuse să dezvolte miocardită decât au fost persoanele vaccinate. Au existat aproximativ 2,7 cazuri de miocardită la 100 000 de persoane vaccinate infectate cu virusul, comparativ cu 11 cazuri la 100.000 de persoane nevaccinate care au fost infectate.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *