Vaccinarea elevilor este extrem de importantă, spune ministrul Sorin Cîmpeanu în contextul începerii școlii la 13 septembrie. „Tocmai pentru a asigura un mediu cât mai sigur în școli”, a explicat ministrul educației.

Sorin Cîmpeanu a explicat și care sunt procentele la care s-a ajuns în prezent cu privire la vaccinarea elevilor.

În momentul de față, elevii din categoria de vârstă 12-15 ani sunt vaccinați în proporție de 4%, mai exact 30.000 de elevi. Este adevărat, procesul de vaccinare a fost disponibil pentru ei mai târziu, iar tinerii cu vârsta 16-19 ani sunt vaccinați într-o proporție de 20%, într-un număr de 145.000. Este extrem de important să susținem în continuare importanța vaccinării în rândul elevilor, tocmai pentru a asigura un mediu cât mai sigur în școli, fiind vorba de o rată totuși ridicată din perspectiva infectării de până la 6 la mie”, a declarat ministrul joi seara, într-o emisiune B1TV.

De la debutul campaniei naționale de vaccinare, în țara noastră au fost imunizate cu schemă completă aproape 5,1 milioane de persoane, fiind administrate în total mai bine de 9,72 milioane de doze din cele patru vaccinuri anti-COVID-19 autorizate de Agenția Europeană a Medicamentelor.

Toți elevii revin în bănci din 13 septembrie, a reiterat ministrul Educației.

Creșele și grădinițele vor derula activități cu prezență fizică (…) și vor putea rămâne deschise până la intrarea localității în carantină. Pentru a nu se crea inechități și mai profunde, în ceea ce privește școala și liceul, toți elevii vor intra în online atunci când se atinge pragul de 6 la mie. Până la 6 la mie, creșe, grădinițe, școli deschise cu prezență fizică, după șase la mie, creșe și grădinițe încă deschise, iar toți elevii vor învăța online”, a explicat Sorin Cîmpeanu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *