Certificate false de vaccinare au fost descoperite la Timișoara, unde mai mulți pacienți au ajuns la spital cu forme serioase de COVID și au spus că au fost vaccinați, prezentând și certificate de vaccinare, pe care medicii le bănuiesc că le-au fost eliberate fără ca persoana în cauză să fi fost vaccinată cu vreo doză.

Cristian Oancea, managerul spitalului de Boli infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara, a explicat situația:

„Rugăm responsabilitate, oamenii să nu obțină acel certificat degeaba, să nu dea bani pe acel certificat și rugăm medicii de familie să nu se compromită la aceste acte. Ei vin la spital cu forme foarte severe de boală și se declară vaccinați, și noi ne punem întrebări cât de vaccinat este pacientul respectiv și dacă vaccinul mai are vreun efect sau nu. Este un act ilegal să dai o adeverință de vaccinat la o persoană care nu s-a vaccinat doar ca să circule liber”, a declarat medicul Cristian Oancea.

Au mai fost cazuri asemănătoare la Arad, în județul Alba sau la punctele de trecere a frontierei.

Raed Arafat semnala la începutul lunii august un adevărat „fenomen” legat de persoanele care prezintă la graniţă certificate false de vaccinare anti-COVID-19 sau trecere prin boală. Pe numele multor persoane a fost întocmit dosar penal pentru fals şi uz de fals, anunța pe 2 august șeful DSU.

Medicul Emilian Imbri, fostul manager al Spitalului de Boli Infecțioase Victor Babeș din București, consideră că România se decredibilizează pe plan extern, în Europa, din cauza acestu fenomen.

„Să luați în calcul ce șoc și în ce situație este pusă țara noastră în cazul în care se verifică acest lucru. O dată, pe plan extern nu mai suntem credibili când ieșim din țară cu acele dovezi că ne-am vaccinat. Din punct de vedere profesional și științific poate să apară o explicație că și vaccinații se îmbolnăvesc”, a declarat Emilian Imbri,

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *