Invazie de ciori la Brașov, unde primăria încearcă tot felul de soluții
Invazie de ciori la Brașov, unde primăria încearcă tot felul de soluții

Invazie de ciori la Brașov, unde primăria încearcă tot felul de soluții pentru a reduce numărul exemplarelor acestei specii de pasăre care “creează probleme serioase şi disconfort cetăţenilor care merg în parcuri pentru recreere”, după cum spune viceprimarul Sebastian Rusu.

Ministerul Mediului va emite un ordin privind uciderea a 1.184 de exemplare din specia „cioară grivă” în tot județul. Însă din pădurile din jurul orașului pot fi recoltate doar 9 exemplare, relatează coridianul Bună Ziua Brașov.

„Am discutat şi analizat ordinul de ministru privind cotele de recoltă pentru păsări, care urmează să fie semnat. Acest ordin va permite intervenţia pentru reducerea numărului de ciori din oraşe şi implicit din municipiul Braşov, unde această specie de păsări creează probleme serioase şi disconfort cetăţenilor care merg în parcuri pentru recreere”, a declarat viceprimarul Brașovului, Sebastian Rusu, după o întâlnire cu secretarul de stat Ionuț Banciu din cadrul Ministerului Mediului.

Invazie de ciori la Brașov. Potrivit secretarului de stat în Ministerul Mediului, Ionuţ Banciu, pentru a scăpa de ciori sunt luate în calcul două variante: capturarea şi relocarea sau recoltarea.

În ceea ce priveşte capturarea, situaţia este complicată, pentru că, a explicat reprezentantul ministerului, „va trebui aprobat modelul de capcană pentru prinderea ciorilor”.

Recoltarea poate fi o variantă. De altfel, ordinul de ministru prin care au fost stabilite cotele de vânătoare pentru mai multe specii de păsări a trecut de etapa de dezbatere publică şi urmează să intre în vigoare. Totuşi, viceprimarul Braşovului va lua legătura cu Dan Ionescu, specialist în cadrul Societăţii Ornitologice Române, pentru a vedea ce soluţii sunt pentru rezolvarea acestei probleme”, a declarat Banciu.

Conform proiectului ordinului de ministru, în sezonul 2021 – 2022, în judeţul Braşov pot fi recoltate 1.184 de exemplare din specia „cioară grivă”. Din fondul de vânătoare Timiş (care include suprafeţe de pădure din jurul Braşovului), administrat de Regia Publică Locală a Pădurilor Kronstadt, se pot recolta 9 exemplare de cioară grivă.

Leave a comment

Lasă un răspuns Anulează răspunsul