România contraatacă după luni întregi în care a fost blocată de Austria
România contraatacă după luni întregi în care a fost blocată de Austria

România contraatacă după luni întregi în care a fost blocată de Austria pentru intrarea în spațiul Schengen. Reprezentanții țării noastre pregătesc un răspuns, urmând să blocheze candidatura Austriei la OSCE.

România nu mai acceptă veto-ul austriac împotriva aderării sale la zona Schengen. În acest sens lucrează la măsuri de răspuns la nivel internaţional – afirmă surse diplomatice, citate de cotidianul austriac Die Presse, preluat de B1TV.

Guvernul de la Bucureşti intenţionează să blocheze Austria la OSCE şi Parteneriatul NATO pentru pace în cazul în care nu renunţă la veto-ul său faţă de aderarea României la spaţiul Schengen.

Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa este o organizație internațională pentru securitate. Se concentrează asupra prevenirii conflictelor, administrării crizelor și reconstrucției post-conflictuale.

În OSCE procedeul luării deciziilor se face pe bază de unanimitate. În afară de probabila opoziție a României, în cazul în care Rusia s-ar opune candidaturii Estoniei, organizaţia care cuprinde 57 de membri ar fi blocată.

Oficialii din Austria, care găzduiește sediul OSCE, simţindu-se deosebit de răspunzători din acest motiv, se ar intenționa să obțină președinția organizației. Deocamdată nu este vorba despre ceva oficial, deoarece candidatura Estoniei este deja oficială.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *