A fost atribuit contractul cu privire la construirea obiectului de investiții „Centru balneoclimateric multifunctional Covasna, orasul Covasna, judetul Covasna”.

Centrul va fi construit pe o suprafață de aproximativ 2 hectare aflate în apropierea pârtiei de schi din localitate şi va valorifica factorii terapeutici naturali de care dispune staţiunea Covasna, respectiv apa minerală, gazul mofetic şi aerul puternic ionizat. Centrul va avea o suprafaţă construită de peste 3.000 de mp, o suprafaţă desfăşurată de aproape 5.500 de metri pătraţi şi un regim de înălţime format din subsol, parter și 2 etaje. În cadrul centrului vor fi amenajate: bazine interioere și exterioare, un ștrand, spații de alimentație publică și agrement, terenuri de sport, terenuri de joacă pentru copii, o zonă de SPA și wellness, saune, hidromasaj, precum și camere pentru masaj și relaxare.

Contractul a fost atribuit ascoerii dintre firmele Kesz Construcții România și SDC Proiect. Kesz Construcții România este o firmă din Cluj-Napoca. În 2021, compania a înregistrat o cifră de afaceri de 230,2 milioane de lei și un profit de 5,5 milioane de lei. La momentul actual, firma are 96 de angajați. Kesz Construcții România face parte din Kesz Group, unul din cele mai mari grupuri de construcţii din Ungaria. Grupul este format din 20 de companii care au împreună aproximativ 2000 de angajaţi. SDC Proiect este o firmă cu sediul într-un apartament  din Cluj-Napoca. În 2021, firma a înregistrat o cifră de afaceri de 3,1 milioane de lei și un profit de 519 mii de lei. La momentul actual, firma are 11 angajați.

Valoarea totală a contractului este de 43,9 milioane de lei, fără TVA, adică 8,8 milioane de euro, plus TVA. Finanțarea proiecutului se va realiza din bugetul Companiei Naționale de Investiții. Durata contractului este de 62 de luni.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *