România va ajunge la 20.000 de cazuri de cornavirus pe zi
România va ajunge la 20.000 de cazuri de cornavirus pe zi

România va ajunge la 20.000 de cazuri de cornavirus pe zi, avertizează Alexandru Rafila, dar explică faptul că nu este important acest număr. Alte statistici evaluează cu adevărat gravitatea infecției cu COVID-19, spune deputatul PSD, care este și reprezentant al României la OMS.

Nu numărul infectărilor în sine este important, ci mai degrabă câte persoane ajung în spital și în secțiile de Terapie Intensivă, atrage atenția Rafila, care avansează cifra de 20.000 de infectați în următoarele două săptămâni.

Săptămâna asta probabil că vom avea o medie săptămânală de 9.000 de cazuri, peste o săptămână vom avea 13.000- 14.000 de cazuri, spre sfârşitul săptămânii viitoare. Această cifră de care toată lumea este speriată, de 20.000 de cazuri pe zi, este posibil să fie atinsă în următoarele două-trei săptămâni”, a declarat social-democratul, duminică, citat de B1TV.

El a subliniat că momentul în care va fi depășită capacitatea de reacție și de tratare a pacienților „este, din păcate, foarte, foarte aproape”.

România va ajunge la 20.000 de cazuri în două săptămâni, spune Alexandru Rafila. Duminică au fost raportate 8.682 de cazuri noi de infecție cu SARS-CoV-2, iar 2.443 dintre acestea au fost înregistrate în București, oraș care a ajuns la o incidență de 8,98. În unitățile sanitare de profil sunt internați 13.319 pacienți cu COVID-19, dintre care 1.440 sunt la Terapie Intensivă. Numărul minorilor infectați care se afă la ATI a ajuns la 21.

Institutul „Marius Nasta” a transmis duminică un comunicat prin care a atras atenția că are 104 pacienți în secția COVID, deși există surse de oxigen doar la 81 de paturi: „Pentru restul pacienților avem doar butelii de oxigen și concentratoare de oxigen cu un debit mult scăzut față de nevoia pe care ei o resimt” a precizat instituția.

Leave a comment

Lasă un răspuns