Românii rămași fără serviciu din cauza restricțiilor adoptate în criza coronavirusului au ajuns la cifra de 1.300.000 persoane, arată datele Ministerului Muncii. Au fost centralizate până acum situațiile contractelor suspendate și închise de la intrarea în vigoare a stării de urgență și a ordonanțelor militare.

Situația șomajului tehnic – contractele de muncă suspendate- până la data de 27 aprilie 2020, potrivit sistemului unic de evidență al salariaților gestionat de Ministerul Muncii.

Au fost suspendate 1.027.824 contracte de muncă în mai multe zone de activitate, potrivit publicației Știri pe Surse.

322.037 – Industria prelucrătoare

187.876 – Comerț cu ridicata și cu amănuntul; repararea autovehiculelor și motocicletelor

114.272 – Hoteluri și restaurante

Concedierile definitive- Contractele individuale de muncă încetate au atins cifra de 260.171

48.711 – Comerț cu ridicata și amănutul; repararea autovehiculelor și motocicletelor

45.899 – Industria prelucrătoare

35.570 – Construcții

Guvernul României a decis să sprijine românii rămași fără serviciu aflați în șomaj tehnic prin acoperirea integrală a plății șomajului tehnic.

Angajatorii care au salariați prin Contracte Individuale de Muncă (CIM) și pe care i-au înregistrat în REVISAL ca intrând în șomaj tehnic, depun cererile la Agențiile județene pentru ocuparea forței de muncă din județul în care angajatorul are sediul social.

Pentru alte forme de angajare (PFA, drepturi de autor etc.), salariații se adresează agențiilor județene pentru plăți și inspecție socială din județul în care au înregistrat activitatea.

Depunerile de documente, cererile și corespondența se face exclusiv pe mail.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *