Testarea împotriva coronavirusului se va face după 15 mai cu termometrul
Testarea împotriva coronavirusului se va face după 15 mai cu termometrul

Testarea împotriva coronavirusului se va face după 15 mai cu termoscanere și termometre, a anunțat vineri premierul Ludovic Orban. Nu este vorba însă de o testare medicală în adevăratul sens al cuvântului ci mai degrabă una profilactică care va avea loc în școli și în locurile unde muncesc românii.

Ludovic Orban a făcut această afirmație după ce a participat la şedinţa Grupului de Suport Tehnico-Științific privind gestionarea bolilor înalt-contagioase pe teritoriul României.

„A fost o discuție dedicată în principal unei analize dedicate măsurilor de relaxare viitoare.

E clar că trebuie să facem o inventariere a măsurilor luate odată cu debutul epidemiei și după declararea stării de urgență și să facem o analiză a acestor măsuri ș să stabilim niște criterii cât se poate de obiective cu privire la cadența măsurilor de relaxare. (….) Pe fiecare măsură de relaxare va exista o analiză serioasă și care va cuprinde un set de măsuri de relaxare. S-a discutat posibilitatea realizării unui triaj la locul de muncă sau la școală prin intermediul termometrelor electronice. E nevoie de o dotare. Să se poată lua temperatura și persoanele cu temperatura peste 37 de grade să nu fie lăsate la muncă” a explicat premierul României, potrivit PsNews.

Trebuie însă ca asemenea aparate să fie produse sau importate, pentru că va fi o cerere destul de mare, a estimat Orban

„Aplicarea unei astfel de măsuri presupune o pregătire. Generalizarea unor astfel de aparate de măsurare a temperaturii există deja, au început să se folosească. Aici trebuie să facem o analiză a capacității de producție”.

Testarea împotriva coronavirusului. Nu e stabilită data de 15 mai pentru redeschiderea școlilor

Guvernul nu a decis încă, în contextul măsurilor de relaxare după vârful epidemiei de coronavirus, dacă școlile vor reîncepe după data de 15 mai.

„Această decizie o vom lua împreună cu preşedintele, cu echipa de la Ministerul Educaţiei pe baza estimărilor care sunt făcute de Ministerul Sănătăţii şi va fi luată în funcţie de contextul epidemiologic şi de capacitatea efectivă de a reduce la maxim orice risc de îmbolnăvire a copiilor noştri.

Aici se analizează care sunt nevoile – în cazul în care se ia decizia de deschidere – măsurile specifice care trebuie luate. Obligatoriu va trebui să asigurăm măşti pentru toţi copiii şi pentru toate cadrele didactice. Sunt măsuri care trebuie pregătite şi, în funcţie de decizie, vor fi luate”, a explicat Ludovic Orban

Leave a comment

Lasă un răspuns Anulează răspunsul