Klaus Iohannis apreciază construirea centrului COVID-19 privat . Președintele Iohannis a vizitat vineri locația la cheie dotată de Auchan și Leroy Merlin
Klaus Iohannis apreciază construirea centrului COVID-19 privat . Președintele Iohannis a vizitat vineri locația la cheie dotată de Auchan și Leroy Merlin

Președintele Klaus Iohannis a apreciat noua locatie de tratament preliminar pentru bolnavii de coronavirus, construit cu sprijinul retailerilor Auchan și Leroy Merlin, în parteneriat cu alte ONG-uri, în spațiul unor depozite dezafectate. Locația a fost utilată potrivit cerințelor medicale și va fi folosită de Institutul Matei Balș pentru trierea și tratarea, în primă fază, a Bolnavilor de COVID-19.

„Este totul special amenajat aici, e o facilitate total atipică, într-un spațiu gândit ca un depozit, prin inițiativă privată s-a realizat practic un fel de spital. Apreciez foarte foarte mult această inițiativă privată a firmelor Auchan și Leroy Merlin, cu sprijinul altor firme și ONG-uri. Sunt impresionat. Avem multe soluții noi, inovatoare.

Această facilitate va fi operată într-un parteneriat de Institutul Matei Balș și ISU. Țin să mulțumesc tuturor celor care s-au implicat aici, firmelor, ONG-urilor, voluntarilor. Ceva similar se va găsi și în altă parte din țară. Sunt bucuros că antreprenorii, ONG-urile, voluntarii au înțeles să nu lase statul singur în această epidemie”, a declarat Klaus Iohannis, potrivit PSNews

Declarația președintelui României, Klaus Iohannis:

„Suntem într-o facilitate specială aici, într-o hală care a fost amenajată pentru bolnavi de COVID-19 care au simptome foarte ușoare.

Este totul special amenajat aici, este o facilitate total atipică, într-un spațiu gândit pentru depozit sau magazin. Prin inițiativă privată s-a realizat, practic, un fel de spital.

Din capul locului vreau să spun că apreciez foarte, foarte mult această inițiativă privată. Inițiatorii sunt firmele Auchan și Leroy Merlin, dar și multe alte firme, multe ONG-uri au venit în sprijin, au venit cu materiale, cu bani, cu muncă, și au realizat această facilitate pe care am vizitat-o astăzi. Sunt impresionat!

Avem aici multe soluții noi, inovatoare și cred că cei care din păcate vor avea nevoie de un loc aici vor fi foarte mulțumiți de ceea ce găsesc. Această facilitate va fi operată într-un parteneriat. Firmele private și ONG-urile au amenajat totul, dar, în practică, Institutul Matei Balș împreună cu Inspectoratul General pentru Situații de Urgență vor gestiona tot ce se va întâmpla aici. Departamentul pentru Situații de Urgență a fost implicat în coordonare și amenajare și va coordona în continuare și modul cum funcționează această facilitate în legătură cu celelalte.

Țin să le mulțumesc tuturor celor care s-au implicat aici, și firmelor, și persoanelor private, și ONG-urilor, și voluntarilor – fiindcă au fost și mulți voluntari. Înțeleg că ceva similar se va găsi și în altă parte din țară. Eu sunt foarte, foarte bucuros că antreprenorii, ONG-urile, persoanele private au înțeles că este bine să nu lase statul singur să gestioneze această epidemie și ne bucurăm cu toții când vedem că și oamenii de afaceri, ONG-urile vin cu un ajutor foarte practic și binevenit.

Încă o dată, le mulţumesc tuturor. Celor care vor veni aici le doresc sănătate, iar dumneavoastră tuturor vă doresc multă sănătate. Vă mulţumesc!”.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.