Starea de urgență și restricțiile se vor aplica până la 15 mai
Starea de urgență și restricțiile se vor aplica până la 15 mai

Starea de urgență și restricțiile se vor aplica până la 15 mai, a spus președintele Klaus Iohannis, iar după această perioadă vor apărea relaxări ale măsurilor luate împotriva răspândirii coronavirusului. Este pentru prima dată când președintele României avansează un termen de ieșire din criza COVID-19.

Singura condiție pentru ca România să intre pe drumul normalității este ca numărul îmbolnăvirilor să scadă constant, a explicat președintele Klaus Iohannis, într-o declarație de presă.

Starea de urgență și restricțiile vor fi în vigoare, cel mai probabil, până la jumătatea lui mai.

„Trebuie să ne gândim la un plan de relaxare. După data de 15 mai, dacă numărul de persoane infectate scade, dacă numărul de decese scade, e clar că putem să intrăm într-o fază de relaxare. Această relaxare va fi făcută în paşi, nu dintr-odată. E important să știm că după 15 mai vom începe să implementăm măsuri de relaxare. Vor fi măsuri graduale.

La început vor fi posibile iarăși activități care prezintă un risc mic de contaminare. E nevoie de evaluare a specialiștilor, dar și o evaluare economică, pentru că vrem repornirea economiei. E important să înțelegem că relaxare înseamnă că autoritățile se vor implica mai puțin în viața fiecăruia, iar responsabilitatea revine fiecăruia dintre cetățeni. Fiecare va trebui să aibă mai multă grijă de el și de familia sa. E încă prea devreme să luăm acum aceste măsuri, vom discuta după 15 mai”, a explicat președintele României.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.