Hotelurile se redeschid după 15 mai. Nu e sigur dacă și restaurantele, spune premierul Orban
Hotelurile se redeschid după 15 mai. Nu e sigur dacă și restaurantele, spune premierul Orban

Hotelurile se redeschid după data de 15 mai, a anunțat premierul Ludovic Orban, dar nu este sigur dacă și restaurantele. Măsurile de relaxare post vârful epidemiei de coronavirus sunt încă în analiză la Guvern, dar responsabilii din sănătate nu au luat încă o decizie dacă și redeschiderea restaurantelor ar fi oportună.

Premierul Ludovic Orban a vorbit despre industria HORECA, paralizată de închiderea tuturor locațiilor, din cauza virusului COVID-19, la B1Tv, potrivit PsNews.

„Când se vor relaxa măsurile va exista o mişcare mai mare a cetăţenilor, va exista o posibilitate de reluare cel puţin a sectorului hotelier.

Dacă hotelurile se redeschid, în ceea ce priveşte reluarea activității la restaurante suntem încă într-o analiză foarte serioasă. Pentru că noi înainte să relaxam anumite măsuri facem o anchetă epidemiologică. Nu pot să dau un orizont de timp, nu ştim când se vor redeschide” a spus Ludovic Orban.

Însă, din 15 mai redeschiderea hotelurilor ar fi sigură, consideră Ludovic Orban.

„În ceea ce priveşte hotelurile, acestea vor putea funcţiona în anumite condiţii de respectare a unor reguli prin care să se reducă la maxim posibilitatea de infectare. Asta va depinde şi de mişcarea oamenilor şi nevoia oamenilor de cazare” a precizat prim-ministrul.

Și școlile s-ar putea redeschide după data de 15 mai, a declarat anterior premierul Ludovic Orban.  Anul școlar va fi încheiat iar elevii își vor da toate examenele, a spus prim-ministrul în contextul măsurilor luate de Guvern împotriva răspândirii coronavirusului.

Leave a comment

Lasă un răspuns Anulează răspunsul