Adrian Streinu Cercel susține că documentul care a atras demiterea sa a fost interpretat eronat și nu mai era de actualitate, fiind un set de măsuri propus la începutul epidemiei de cornavirus.

Adrian Streinu Cercel a fost demis joi de la conducerea comisiei științifice a cercetării coronaviruslui, prin ordinul Ministerului Sănătății, Nelu Tătaru. Streinu Cercel a făcut propuneri șocante, prezentând un plan de izolare a bătrânilor de peste 65 de ani, care să fie luați din familii. El a fost aspru criticat atât de președintele Klaus Iohannis, cât și de premierul Orban.

Streinu Cercel s-a apărat după ce a fost demis, printr-o scrisoare deschisă publicată de Antena 3, spunând că planul său a fost interpretat „eronat și tendențios”

„În ultimele zile, am fost întrebat de ce nu reacționez, în contextul în care am fost țintă unor atacuri fără precedent, urmare a interpretării eronate și tendențioase a documentului intitulat Programul Vacanța Mare de prevenire a îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2/COVID 19. Pentru că situația continuă să fie prezentată distorsionat, fac următoarele precizări:

Acesta a fost un document de lucru elaborat la începutul pandemiei că o propunere de intervenție de sănătate publică adresată tuturor categoriilor la risc și a fost propus spre dezbatere la momentul respectiv, astfel că este cu atât mai surprinzătoare apariția să în spațiul public la acest moment, când, dată fiind evoluția epidemiei, propunerile cuprinse în document în mod evident nu mai sunt de actualitate.” a scris Streinu-Cercel.

Nu ar fi propus niciodată ca bătrânii să fie luați din familii, a mai spus Streinu Cercel.

„Majoritatea materialelor apărute în presă pe această tema oferă o interpretare distorsionată și malițioasă a măsurilor propuse în acest draft.

De exemplu, mesajul din presă legat de „carantinarea forțată” a persoanelor vârstnice, este profund eronat.

Conceptul din materialul original specifică recomandarea că vârstnicii să fie protejați prin izolarea la domiciliu singuri sau cu persoane de aceeași vârstă”.

Leave a comment

Lasă un răspuns Anulează răspunsul