Image default
Actualitate

Școlile s-ar putea redeschide după 15 mai, susține Ludovic Orban. Cum se vor da examenele

Școlile s-ar putea redeschide după data de 15 mai, a declarat premierul Ludovic Orban, marți seară. Anul școlar va fi încheiat iar elevii își vor da toate examenele, a spus prim-ministrul în contextul măsurilor luate de Guvern împotriva răspândirii coronavirusului.

”Anul şcolar va fi încheiat. Adică elevii îşi vor da toate examenele care se dau la sfârşit de an. La fel, studenţii îşi vor da toate examenele. Încercăm, sigur, dacă după 15 mai lucrurile vor fi în regulă, putem să dăm drumul la activitatea şcolară”, a declarat, marţi seară, Ludovic Orban, potrivit Ps News.

Orban a recomandat profesorilor să se mobilizeze după vacanţa şcolară pentru a intensifica predarea online până când se vor putea redeschide şcolile.

”De asemenea, trebuie să fie pregătite examenele care se dau cu cea mai mare seriozitate”, a adăugat Ludovic Orban.

Școlile s-ar putea redeschide după 15 mai. În ceea ce privește examenele pe care le vor susține absolvenții de gimnaziu și de liceu, ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a declarat marţi că a semnat ordinul referitor la programa pentru Evaluarea Naţională şi Bacalaureat. Examenele se vor susţine pe baza materiei predate în primul semestru al anului şcolar, potrivit ordinului.

Anisie a mai afirmat că, în funcţie de momentul în care este ridicată starea de urgenţă, examenele ar putea fi susţinute în luna iulie.

Related posts

Noua etapă de relaxare intrată în vigoare de luni, 15 iunie. Ce activități sunt permise acum în epoca coronavirusului

Ministerul Muncii propune soluții pentru părinții obligați să stea acasă cu copiii. Pot sta pe rând acasă sau pot munci de la distanță

Constantinescu Gabriel

Primul studiu clinic pe vaccinul anticoronavirus începe din iulie în SUA, pe 30.000 de voluntari

Constantinescu Gabriel

1 comment

Hotelurile se redeschid după 15 mai. Nu e sigur dacă și restaurantele 24 aprilie 2020 at 9:28

[…] Premierul Ludovic Orban a vorbit despre industria HORECA, paralizată de închiderea tuturor locațiilor, din cauza virusului COVID-19, la B1Tv, potrivit PsNews […]

Reply

Leave a Comment