Facturile tot mai mari îi determină pe români să se mute în țările calde
Facturile tot mai mari îi determină pe români să se mute în țările calde

Facturile tot mai mari îi determină pe români să se mute în țările calde. Cel puțin temporar, pe perioada iernii. Cei care au libertate de mișcare au ales deja țări cu o climă mai blândă, precum Spania și Italia.

În Spania, temperaturile blânde din peninsulă sunt principalul motiv pentru care mulți fac acest pas, dar și calitatea vieții. Avantajați sunt cei care pot lucra de la distanță, arată Știrile PROTV.

Andrei şi Corina, din Cluj-Napoca au propria lor firmă, şi lucrează de la distanţă. Asta le-a uşurat decizia de a se muta temporar într-un orășel cochet din Andaluzia. Au închiriat un apartament spațios, aproape de plajă, pentru care plătesc lunar 360 de euro.

Pentru un trai mai bun, și pentru cheltuieli cu facturile mai mici, Claudiu, de profesie inginer electromecanic, a decis să se mute cu soția în sudul Spaniei, în Malaga. Spune că își vor vinde casa de la Sibiu și vor deschide o afacere acolo. E de părere că viața devine prea scumpă în România.

Agenții imobiliari susțin că unul dintre motivele pentru care românii se mută aici este și vremea. Pe Costa del Sol se spune că sunt 300 de zile cu soare pe an.

Și zona de litoral dintre Valencia și Alicante este în preferințele românilor. Aici prețul unui apartament cu 3 camere, în oraș, pleacă de la 70.000 de euro, iar chiriile – de la 400 de euro.

Anul trecut, în Spania s-au vândut cu peste 30% mai multe locuințe ca în 2020. Dintre acestea, aproape 6% au fost cumpărate de români. Aici, în medie, o familie câştigă trei mii de euro lunar.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *