Rudel Obreja Facebook

Rudel Obreja, partenerul Elenei Udrea din Gala Bute, condamnat în acest dosar, va fi eliberat din penitenciar.

În urmă cu scurt timp, Tribunalul Ilfov a decis să accepte această cerere de eliberare condiționată pe care a formulat-o avocatul lui Rudel Obreja, pentru că acesta suferă de cancer și are nevoie de un tratament special, anunță Antena 3.

Judecătorii de la Tribunalul Ilfov au așteptat raportul Institutului de Medicină Legală. Specialiștii din cadrul acestui institut au recomandat suspendarea pedepsei din cauza bolii de care Rudel Obreja suferă.

Inclusiv procurorul care se ocupă de caz a fost de acord cu această eliberare. În ciuda faptului că nu este o decizie definitivă, este puțin probabil ca procurorul care a fost de acord deja cu eliberarea să facă vreo contestație.
Fostul președinte al Federației Naționale de Box are de executat o pedeapsă de cinci ani de închisoare în dosarul Gala Bute. Acesta a descoperit că suferă de cancer în urmă cu câteva săptămâni, iar în aceste momente este internat la Institutul Oncologic.

Obreja avea de executat o pedeapsă de cinci ani închisoare primită în dosarul Gala Bute.

La solicitarea ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, au fost desfăşurate în acest caz verificări interne de către Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

Conducerea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor a informat ministrul Justiţiei asupra concluziilor verificărilor, în sensul constatării că personalul medical a asigurat asistenţa medicală a deţinutului, acesta beneficiind de evaluare clinică, paraclinică şi administrare de tratament conform simptomatologiei prezentate în diverse momente de la apariţia primelor simptome. De asemenea, conducerea ANP a informat ministrul Justiţiei că a fost asigurată asistenţă medicală de specialitate, prin prezentarea deţinutului la unitatea de primiri urgenţe, prin programarea acestuia la consult de specialitate, respectiv prin internarea acestuia la/în unităţi spitaliceşti din reţeaua sanitară publică”, se arată într-un comunicat de presă.

Foto: Facebook / Rudel Obreja

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *