Vladimir Putin
Vladimir Putin

Rusia a cerut arme Chinei pe care să le folosească în Ucraina, astfel că acum SUA încearcă o muncă de convingere, prin diplomație, pentru a nu exista livrări de armament către țara care a invadat Ucraina.

Forțele rusești ar avea nevoie și acum de noi arme și muniții pentru a înfrânge rezistența ucraineană. Asta în condițiile în care invazia rusă nu a fost nici pe departe operațiunea scurtă pe care și-ar fi imaginat-o președintele Vladimir Putin, relatează Financial Times, citat de B1TV. Presa internațională a mai scris recent că Putin e extrem de nervos pe cei din FSB pentru că i-au dat informații greșite despre situația din Ucraina, fapt ce a declanșat un întreg șir de greșeli în strategia sa.

SUA au informații că Rusia a cerut Chinei arme încă de când a invadat Ucraina. Rușii ar avea nevoie și acum de noi arme și muniții, dat fiind că operațiunea s-a prelungit mai mult decât s-ar fi așteptat Kremlinul.

Washingtonul se teme că relațiile apropiate dintre Moscova și Beijing ar putea duce la livrarea de armament și muniții, fapt ce, evident, va înclina soarta războiului în defavoarea Ucrainei. SUA chiar ar urma să-și avertizeze aliații din NATO în legătură cu această problemă, arată sursa citată.

Rusia a cerut arme Chinei. Luni, Jake Sullivan, consilierul Casei Albe pentru securitate națională, și Yang Jiechi, oficial chinez de top, vor avea o întrevedere la Roma. Sullivan ar urma să avertizeze China că „vor exista consecințe” dacă va ajuta Rusia cu arme.

Informațiile vin în contextul în care președintele Rusiei a demis opt generali după eșecul a ceea ce ei numesc „operațiunea militară specială” în Ucraina. În plus, liderii filialei FSB din Ucraina s-ar afla în arest la domiciliu. Ei ar fi trebuit să destabilizeze Ucraina, dar, după peste două săptămâni de la invadarea țării, e evident că nu au reușit.

China a refuzat să furnizeze piese de schimb pentru avioanele companiilor aeriene ruse

Recent, Valery Kudinov, șef în cadrul Agenției Federale de Transport Aerian, a declarat că Beijingul a refuzat să furnizeze companiilor aeriene ruse piese pentru aeronave.

El a mai spus că Rusia caută să se reorienteze spre Turcia, India și alte țări.

Pe 26 februarie, UE a impus sancțiuni care interzic furnizarea de aeronave civile și piese de schimb către Rusia.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *