Statele din Estul Europei sunt expuse unei posibile agresiuni a Rusiei
Rușii atacă Harkov, Kiev și amenință că vor ataca Mariupol de pe mare.

Războiul din Ucraina continuă cu atacuri în Harkov, Kiev și Mariupol. Orașul-port de la Marea Azov se mai bazează doar pe militarii baricadați în combinatul de oțel, care au refuzat să se predea, așa cum au cerut trupele ruse care controlează orașul. În uzină s-ar află între 2.000 și 2.500 de militari și voluntari, dar și mulți de civili – majoritatea copii.

Aceștia din urmă s-ar fi refugiat acolo, unde speră să fie la adăpost de bombardamentele care le-au distrus orașul, anunță poliția din Mariupol. Armata Moscovei atacă fără oprire Harkov, al doilea oraș ca mărime al Ucrainei, în care populația majoritară este de etnie rusă.

Rușii atacă Harkov, Kiev și Mairupol

Harkov este acum la limita nordică a frontului din est. Aici sunt concentrate mare parte din atacurile rusești. Au răsunat sirenele de atac aerian și la Kramatorsk, oraș de importanță strategică din regiunea Donețk. Aici s-au dat lupte grele și în 2014 și tot aici ar urma o ofensivă rusă în următoarea perioadă, afirmă experții militari. Linia frontului este la circa 50 de kilometri nord, potrivit Digi 24.

La Mariupol, rușii controlează toată partea urbană. Apărătorii ucraineni, în jur de 2.000 de soldați, sunt în combinatul Azovstal, aflat într-o peninsulă, pe malul mării Azov.

Premierul Ucrainei a spus că a vorbit cu militarii și că aceștia vor lupta până la capăt. Dar armata ucraineană are informații că rușii pregătesc să atace Azovstal și de pe mare.

Denis Șmigal – premierul Ucrainei: Nu, orașul nu a căzut. Acolo în sunt forțele noastre militare, încă sunt acolo soldații noștri, așa că ei vor lupta până la capăt. Pentru moment, încă sunt în Mariupol.

În regiunea Herson, luptători separatiști pro-ruși s-au luptat cu o unitate militară a Rusiei. Informația vine de la guvernatorul din Nikolaev, Vitaly Kim, care a spus, mai în glumă, mai în serios, că nici nu știe cu cine să țină în această confruntare.

Join the Conversation

2 Comments

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *