Strănepoata fostului lider sovietic Nikita Hrușciov este de părere că Rusia lui Vladimir Putin ar putea folosi arme nucleare în Ucraina, a precizat Nina Hrușciova la BBC.

„Părerea mea este că Putin vrea să câștige acest război cu orice preț. Dacă vrea să declare victoria, ar putea recurge la arme nucleare. Nu fac predicții, dar acesta ar putea fi una dintre opțiunile pe care rușii ar putea fi pregătiți să le folosească”, a declarat Nina Hrușciova, la BBC.

Nina Hrușciova este strănepoata fostului lider sovietic Nikita Hrușciov, și este profesor de relații internaționale în Statele Unite ale Americii, la New York.

Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, singurul lider occidental care s-a întâlnit cu preşedintele Rusiei de la începutul invaziei din Ucraina, spune că Vladimir Putin are „propria logică de război” și crede că va câştiga în Ucraina.

Nehammer a declarat pentru NBC că preşedintele rus Vladimir Putin este „în propria logică de război și că crede că va câştiga războiul.

Karl Nehammer este primul lider european care s-a întâlnit cu Putin la Moscova de când Rusia a invadat Ucraina.

I-am spus clar  atitudinea lui, punctul lui de vedere nu este împărtășit de nimeni. El vede invazia ca pe un fel de operațiune de autoapărare a Federației Ruse. El numește asta operațiune militară specială. Eu o numesc război”, a continuat Karl Nehammer, liderul european care s-a întâlnit cu Putin la Moscova.

Cancelarul a declarat că i-a spus lui Putin ce a văzut la Bucha şi că „nu a fost o discuție prietenoasă”.

El a adăugat că Putin a spus că „va coopera cu o anchetă internaţională, pe de o parte, iar pe de altă parte, a spus că nu are încredere în lumea occidentală. Deci aceasta este problema acum și aceasta va fi și în viitor.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *