Tinerii cer salarii mai mari la angajare pentru a nu pleca din țară
Tinerii cer salarii mai mari la angajare pentru a nu pleca din țară

Vești bune pentru mii de angajați români! Salariile acestora vor crește cu până la 1.500 de lei net de la 1 ianuarie 2024.

Este vorba despre o bună parte a angajaților Caselor Naționale de Pensii Publice. După zile întregi de proteste, guvernanții le-au promis creșterea salariilor începând cu 1 ianuarie 2024.

Biroul Național Sindical anunță că protestele se suspendă.

”Angajații din Casele de Pensii își suspendă protestul după ce guvernanții au decis creșterea salariilor acestora.

Reprezentanții Blocului Național Sindical împreună cu reprezentanții angajaților din Casa Națională de Pensii Publice au avut astăzi o întâlnire cu prim-ministrul României, Ion Marcel Ciolacu dar și cu ministrul Finanțelor, Ion Marcel Boloș și ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura Oprescu, pe tema protestului angajaților din sistemul de pensii.

În urma discuțiilor, aceștia au ajuns la un acord în ceea ce privește alinierea salarizării angajaților din Casele Județene de Pensii la nivelul Casei Naționale de Pensii Publice.

Mai exact, au hotărât creșteri salariale cuprinse între 330 de lei și 1.500 de lei net pentru aproximativ 3.000 de angajați, în vederea rezolvării inechităților salariale prezente.  

Veniturile acestora ar urma să crească de la 1 ianuarie 2024. 

Soluția va fi inclusă într-o Ordonanță de Urgență. Astfel, cele două părți au stabilit ca luni, 04 decembrie 2023, să aibă loc o nouă întâlnire de lucru la Ministerul Muncii și Solidarității Sociale pentru definitivarea actului normativ ce urmează a fi adoptat de Guvern.

Protestul angajaților din casele de pensii se suspendă”, anunță Biroul Național Sindical.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *