Salariile tinerilor fără experiență sunt mult prea mici, refuză să se angajeze
Salariile tinerilor fără experiență sunt mult prea mici, refuză să se angajeze

Salariile tinerilor fără experiență sunt mult prea mici și de aceea refuză să se angajeze, pentru că nivelul lor de așteptări și conștiința despre valoarea proprie sunt mult mai mari, arată rezultatele unui sondaj.

Mai mult de jumătate din tinerii cu vârste între 18 și 24 de ani spun că salariile sunt prea mici pentru nivelul lor de experiență. De asemenea, doi din cinci tineri se angajează în alt domeniu decât cel studiat.

64% dintre respondenții Generației Z spun că salariile sunt sub nivelul lor de experiență, potrivit unui sondaj BestJobs, preluat de B1TV.

În plus, aceștia consideră că mediul de lucru este unul stresant pentru ei (52%), că șefii au așteptări prea mari (34%) și că volumul de muncă este substanțial (27%).

În prezent, pe platforma de recrutare online BestJobs, tinerii cu vârsta între 18 și 24 de ani reprezintă 20% din totalul candidaților și realizează aproximativ 100.000 aplicări pe lună.

Candidații între 18 și 24 de ani aplică predominant la internship-uri și joburi entry-level, din Vânzări, Marketing, Financiar și IT, 40% dintre ei declarând că primul job nu a fost în domeniul pe care l-au studiat.

Cei mai mulți dintre ei și-au propus să rămână la primul job între 1 și 2 ani, pentru a căpăta experiență și pentru a completa corespunzător CV-ul.

Totuși, dacă întâmpină nemulțumiri, 52% dintre ei au de gând să le adreseze superiorilor în speranța de a vedea schimbări, 31% vor încerca să se adapteze, 11% își vor da demisia, iar 6% vor încerca să negocieze pentru un salariu mai mare.

Angajatorii se așteaptă la anumite provocări în recrutarea tinerelor talente. Printre cele mai des menționate se numără lipsa pregătirii profesionale și nevoia de a aloca resurse mai mari formării lor (29%), pretențiile prea mari în raport cu nivelul lor de experiență (27%) și adaptarea mai dificilă la mediul de lucru, comparativ cu colegii experimentați (17%). Totuși, ei văd și avantaje, printre care enumeră dorința și energia pentru a învăța lucruri noi (35%), impactul pozitiv asupra colegilor privind actualele tendințe tehnologice. (44%) și noile abordări asupra muncii (22%).

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *